Craig Gillespie - I, Tonya

Het waargebeurde I, Tonya is een hilarisch en aandoenlijk portret van een uitzonderlijk getalenteerd buitenbeentje. Winnaar van de Oscar Beste Vrouwelijke Bijrol (Allison Janney) tijdens de Oscaruitreiking van 2018.

Kunstschaatsster Tonya Harding is een natuurtalent en niets lijkt haar selectie voor de Olympische Spelen in de weg te staan. Maar Tonya is bepaald niet van goede komaf, haar vulgaire outfits en gedrag zijn de keurige schaatswereld een doorn in het oog. Omringd door idioten, met goede én slechte bedoelingen, beraamt Tonya een plan om wraak te nemen op haar grootste concurrente: de engelachtige Nancy Kerrigan. Eén van de grootste Amerikaanse sportschandalen is geboren... .

Margot Robbie schittert als de verguisde Tonya Harding, en Allison Janney zet als moeder van Tonya een filmpersonage voor de eeuwigheid neer. Regisseur Craig Gillespie (Lars and the Real Girl) levert met I, Tonya een uniek evenwicht tussen humor, geweld en ontroering af.


Recensies

★★★★ - VPRO Cinema: 'Een heerlijke, soms schrijnende maar vaak ook hilarische film over klassenverschil.' 

★★★★ - De Volkskrant: 'Prettig verwarrend en roept vragen op over roem, slachtofferschap, media, sensatiezucht en de menselijke behoefte aan rechtlijnige verhalen.'

★★★★ - De Morgen: 'Razend entertainende, verfrissend ruige en ongepolijste film.'Regie: Craig Gillespie
Cast: Margot Robbie, Sebastian Stan, Allison Janney
Genre: Waargebeurd / Komedie / Drama
Land: VS
Jaar: 2017
Tijdsduur: 119 minuten
Kijkwijzer:   
 

Speeltijden