Filmcyclus Vrouwen & Identiteit - Instinct

In een cyclus van drie actuele en genomineerde films wordt het thema ‘Identiteit van vrouwen in onze huidige maatschappij’ verkend vanuit verschillende perspectieven. Annelotte Verhaagen verzorgt de inleidingen op de films, en begeleidt de discussie achteraf. Met de blik van documentairemaker, theaterwetenschapper èn vrouw zorgt zij voor verdieping en context. De filmcyclus wordt afgerond met een workshop ‘Filmen met je smartphone’, verzorgd door Annelotte Verhaagen (op een externe locatie). Deze week kijken we de film: Instinct.

Ervaren psychologe Nicoline begint aan een nieuwe baan bij een Tbs-kliniek. Daar ontmoet ze Idris, een zedendelinquent die een aantal ernstige misdrijven op zijn naam heeft staan. Na vijf jaar behandeling staat hij op het punt om voor het eerst op onbegeleid verlof te gaan. Zijn behandelteam is zeer enthousiast over de geboekte vooruitgang, maar nieuwkomer Nicoline vertrouwt hem niet en probeert zijn proeftijd te verlengen. Idris doet er alles aan om Nicoline te overtuigen van zijn positieve ontwikkelingen, maar transformeert langzaam maar zeker in de manipulatieve man die ze vanaf het begin al in hem zag. Er ontstaat een machtsspel tussen hen, waar Nicoline ondanks haar kennis en ervaring volledig in verstrikt raakt.Regie: Halina Reijn
Cast: Carice van Houten, Marwan Kenzari
Genre: Drama
Land: Nederland
Jaartal: 2019
Tijdsduur: 98 minuten.
Kijkwijzer: 16+

 


 

Woensdag 27 november: workshop (niet in de Verkadefabriek)

Zelfstandig een korte video maken en publiceren met je smartphone? Dat leer je tijdens deze workshop, met uitleg en instructie. Daarna oefen je de basisvaardigheden om zelf via een filmpje een verhaal in beelden te vertellen of een interview in beeld te brengen. Resultaten worden tijdens de workshop besproken. En je leert hoe je jouw filmpje op bijvoorbeeld social media of een website kunt publiceren. 

Na afloop krijg je hierover een hand-out en een e-book. Daarnaast ontvang je een handleiding voor gebruik van een montage-app om je film te kunnen bewerken. 

De workshop duurt 3 uur (inloop 18.30; start 19.00 uur  en einde om 22.00 uur) 

Speeltijden

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!