Alison Chernick - Itzhak

De voor een Grammy Award 2019 (Best Music Film) genomineerde film Itzhak vertelt het buitengewone verhaal over het leven en de muziek van Itzhak Perlman, alom beschouwd als de grootste nog levende violist, die samenwerkt(e) met vele andere grootheden en mede verantwoordelijk was voor de gelauwerde soundtracks van o.a. Schindler’s List en Memoirs of a Geisha.

Deze onthullende documentaire onderzoekt de manieren waarop Perlman's passie voor muziek hem in staat stelde om zich -ondanks uitdagende omstandigheden- persoonlijk te ontwikkelen, waardoor een genuanceerd portret ontstaat van een man wiens opmerkelijke overlevingsdrang nooit ver verwijderd is van zijn enorme vrijgevigheid en humor.
 Regisseur Alison Chernick kreeg uitgebreid toegang tot Perlman en zijn omgeving. In Itzhak horen we het verhaal van obstakels en overleving, we volgen het pad van het Joodse volk vanuit de chaos binnen Europa naar de belofte van Israël, we zien de geborgenheid van het thuisfront en zien hoe humor en talent combineren met discipline en ambitie.

Recensies
★★★ de Volkskrant: "Een sympathiek portret dat niet beklijft"
★★★ NRC: "Een aardig portret van Itzhak Perlman"Regie: Alison Chernick
Cast: Itzhak Perlman, Billy Joel
Genre: Documentaire
Land: Israël, VS
Jaartal: 2019
Tijdsduur: 82 minuten
Kijkwijzer: AL 

Speeltijden
Bekijk online

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!