Léonor Serraille - Jeune Femme

Paula is blut, draagt een gestolen jas, heeft een verse schram op haar voorhoofd en is behoorlijk overstuur. Tien jaar lang was ze met haar vroegere docent en nu heeft hij haar gedumpt. Als wraak ontvoert ze zijn kat als ze begint aan haar zwerftocht door Parijs. Balancerend op het randje van dakloosheid probeert de vroegere 'vriendin van' zichzelf opnieuw uit te vinden.

Daarbij plooit zij zich volledig naar de mensen die zij tegenkomt, of het nu een lesbienne is die in haar een oud-klasgenoot denkt te herkennen of een jonge moeder op zoek naar een au pair.

Behalve de karakterstudie van een losgeslagen individu kan Jeune Femme gezien worden als het portret van een generatie. Paula is een dolende 'thirtysomething', die nooit op de proef is gesteld, maar ook geen enkel perspectief heeft. Of zoals ze zelf zegt: "Ik voel me nostalgisch over alle dingen die ik nog niet heb gedaan." 

Recensies

★★★★ - VPRO Cinema: 'Fijn schurende film.'

★★★★ - NRC: 'Opvattingen over gelijkwaardige relaties worden beproefd.'

★★★ - The Guardian: 'Veel effectivieve quarterlife crisis-dialogen.'

De Filmkrant: 'Tegendraadse winnaar van de Camera d'Or 2017.'Regie: Léonor Séraille
Cast: Laetitia Dosch, Souleymane Seye Ndiaye, Grégoire Monsaingeon, Léonie Simaga, Nathalie Richard, Érika Sainte, Lilas-Rose Gilberti-Poisot
Genre: Drama
Land: FR
Jaar: 2017
Tijdsduur: 97 minuten

Speeltijden

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!