Petra Lataster & Peter Lataster - Jij bent mijn vriend

Van de makers van 'De kinderen van juf Kiet'.

Een hartverwarmende film over Branche, een jongen van zes die nieuw is in Nederland en het belang en de kracht van vriendschap ervaart.

Vriendschap sluiten moet je leren en dat gaat met vallen en opstaan. Regisseurs Petra en Peter Lataster filmen in Jij bent mijn vriend de levendige zesjarige Branche die net met zijn ouders vanuit Macedonië naar Nederland is gekomen en voor het eerst naar school gaat. Hij spreekt de taal niet en kent niemand. Een vriend vinden blijkt niet zo eenvoudig te zijn.

Jij bent mijn vriend volgt Branche vanaf de paniek van zijn eerste dag naar school tot een zelfverzekerde jongen in de klas van meester Wout. Een documentaire over de hunkering van ieder mens naar een liefdevolle en veilige omgeving.

Latasters
Petra en Peter Lataster filmden in hun kenmerkende observerende stijl – zonder commentaar of interviews en vanuit het perspectief van de kinderen. Hoe zij hun ideeën naar prachtige documentaires weten te leiden bespreken zij wo 28 november tijdens de Nieuwe Filmers Masterclass - Van idee naar documentaire. Interessant voor alle filmmakers, jong en oud. Klik hier voor meer informatie.

Recensie

★★★★ Trouw: “Het is opnieuw fascinerend om te zien hoe dicht de Latasters bij de belevingswereld van kinderen komen.”Regie: Petra Lataster, Peter Lataster 
Genre: Documentaire
Land: Nederland
Jaartal: 2018
Tijdsduur: 77 minuten
Kijkwijzer: AL

Tickets
Bekijk online