/ FILMZAAL 2

Hetty Naaijkens - Klanken van Oorsprong

Klanken van Oorsprong neemt ons mee in een indringende zoektocht naar de impact van oorlog, vlucht en opnieuw moeten beginnen op verschillende generaties Nederlands-Indische muzikanten. Verhalen en muziek maken invoelbaar hoe de turbulente geschiedenis als last en inspiratiebron doorklinkt in hun invloedrijke muzikale bijdrage aan Nederland en daarbuiten.

Regisseur Hetty Naaijkens - Retel Helmrich (Buitenkampers, Contractpensions) toont in haar nieuwe documentaire Klanken van Oorsprong het verhaal van diverse artiesten met een Nederlands-Indische achtergrond, die tussen 1945 en 1962 samen met meer dan 350.000 andere Indische Nederlanders gedwongen terug moesten naar hun oorspronkelijke vaderland: Nederland.

Eenmaal in Nederland kregen Nederlands Indische bands als 'The Tielman Brothers' en 'The Crazy Rockers' direct veel gehoor bij de dolenthousiaste Nederlandse jeugd die een grote honger had naar Rock ‘n roll muziek. Ook Nederlands-Indische zangers en zangeressen zoals Sandra Reemer, Liesbeth List en Boudewijn de Groot maakten veel furore.

De muzikale documentaire Klanken van Oorsprong, is een mozaïek van verhalen over de kracht van overleven in moeilijke omstandigheden, de herkomst van de geportretteerden en het zoeken naar hun identiteit, afgewisseld met (swingende) muziek en nog nooit eerder vertoond archiefmateriaal van zowel muziekoptredens als uit het koloniale tijdperk. 

Q&A met regisseur Hetty Naaijkens
Zondag 26 aug, 12.15 uur

 Met een vernieuwd filmontbijt op zondag 19 aug!


Schuif aan! Je hebt elke week de keuze uit drie verschillende films en drie heerlijke ontbijtjes. Kaartjes voor film met ontbijt à €13,50 zijn online te koop door op 'koop pakket' te klikken. Natuurlijk kun je ook naar de film zonder ontbijt, of naar het ontbijt zonder film. Dan betaal je de reguliere prijzen. Koop je je kaarten liever aan de kassa? Dat kan natuurlijk ook!


We raden je aan te reserveren!

Meer informatie over het vernieuwde filmontbijt vind je hier.Recensies

★★★★ - De Volkskrant: 'Klanken van Oorsprong is een eigentijdse documentaire over de Indorock van de jaren 50.'

★★★ - VPRO Cinema: 'Indrukwekkende verhalen over de verschrikkingen tijdens de Bersiapperiode, net na WO II.Regie: Hetty Naaijkens-Retel Helmrich
Cast: Riem de Wolff, Liesbeth List
Genre: Documentaire
Land: NL
Jaar: 2018
Tijdsduur: 112 min.
Kijkwijzer: 

Supporter€9,00
Normaalprijs€10,00
Speeltijden & Tickets
zondag
zo 26 aug
Of koop een pakket

"
Film met ontbijt zondag 19 augustus
"
"