Cédric Kahn - La Prière

Thomas belandt in een klooster om af te kicken. Het gebouw ligt op een geïsoleerd bergplateau, omringd door het adembenemende berglandschap van de Franse Alpen. Hij woont er samen met andere verslaafde jongens en er is niets. Geen medicijnen, geen drank en sigaretten.

Geen contact met de buitenwereld, ook niet met de meisjes die in een ander complex wonen. Er is geen andere afleiding dan bidden, het samenzijn in de groep en hard werken in de buitenlucht. Aanvankelijk verzet Thomas zich tegen het spartaanse regime en zoekt afleiding bij de mooie Sybille die even verderop in het dorp woont. Mede met haar hulp en die van kloosteroverste Myriam komt hij tot inkeer.

Hij geeft zich over aan zijn nieuwe levensritme en haalt steeds meer voldoening uit de krachtige onderlinge vriendschappen. Thomas ontdekt het geloof én de liefde. Maar ook een nieuw dilemma. Kiest hij de weg naar een celibatair leven als geestelijke of geeft hij zich over aan een ontluikende liefde?

De jonge getalenteerde Franse acteur Anthony Bajon (Les Ogres, Rodin) speelt de hoofdrol in dit realistische drama van regisseur Cédric Kahn (L’Ennui, Trop de Bonheur, Vie Sauvage, Une Vie Meuilleur). Bajon won met deze rol de Zilveren Beer op het Internationale Film Festival van Berlijn. Verder zijn er mooie rollen voor de legendarische Duitse actrice Hanna Schygulla – icoon van de Duitse cinema in de jaren ’70 en ’80 – en Louise Grinberg (Entre les Murs, 17 Filles), Alex Brendemühl (Mal de Pierres) en Damien Chapelle (Girlhood).

Recensies

★★★ NRC:  ''In beheerste observaties vertelde film roept actuele vragen op''

The Hollywood Reporter: ''Messcherpe regie en uitstekend gekozen cast''

Variety: 'Kahn keert terug met sterke, eenvoudige form'Regie: Cédric Kahn 
Cast: Anthony Bajon, Damien Chapelle, Alex Brendemühl, Louise Grinberg
Genre: Drama
Jaartal: 2018
Land: Frankrijk
Tijdsduur: 107 minuten 
Kijkwijzer: 9+


Speeltijden

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!