Eric Barbier - La promesse de l’aube

Bewerking van de autobiografische roman van Romain Gary, waarin hij zijn jeugd in Litouwen voor de geest haalt, zijn exodus naar Zuid-Frankrijk samen met zijn familie, om vervolgens te ontsnappen aan de gevolgen van de machtsgreep van Hitler in Duitsland, en zijn loopbaan bij de Vrije Franse Luchtmacht.

Romain Gary leefde een uitzonderlijk leven. Zijn hunkering naar avontuur en de droom om een beroemd schrijver te worden, dankte hij aan zijn moeder Nina. Zijn overweldigende liefde voor deze innemende, excentrieke vrouw zou hem tot een van Frankrijks grootste auteurs van de twintigste eeuw maken, die een leven leefde vol passie en mysterie.

★★★★ Filmvandaag.nl: 'Charlotte Gainsbourg speelt de sterke, liefdevolle, eigenzinnige, inventieve en excentrieke Nina (wat een moeder!). Al Nina’s eigenschappen worden door Gainsbourg prachtig vertolkt' en 'Een bijzondere film over een bijzondere relatie, steeds verrassend, soms humoristisch en nergens sentimenteel'
★★★★ TV Krant: 'Van kleine scènes in een hoedenzaak tot grote oorlogsscènes: alles ziet er prachtig uit. Een enerverend en meeslepend epos naar Gary’s autobiografische roman'
Het Parool: 'Schrijver, diplomaat, filmregisseur en gevechtspiloot: Romain Gary lijkt groter dan het leven zelf. Zijn bruisende bestaan, gefictionaliseerd in de gelijknamige memoires waarop La promesse de l’aube (‘De belofte van de dageraad’) is gebaseerd, lijkt op het eerste gezicht ook te groots om in een speelfilm te vangen. Toch lukt het aardig: in ruim twee uur zien we zijn jeugd in Oost-Europa, de verhuizing naar Zuid-Frankrijk, zijn studententijd in Parijs en de jaren die hij doorbrengt bij de Franse strijdkrachten in Europa en Afrika, waar hij ook zijn eerste boek schreef.'Met filmontbijt op zondag 4 augustus!

Schuif aan! Je hebt elke week de keuze uit verschillende films en drie heerlijke ontbijtjes. Kaartjes voor film met ontbijt à €14 zijn online te koop door op 'koop pakket' te klikken. Natuurlijk kun je ook naar de film zonder ontbijt, of naar het ontbijt zonder film. Dan betaal je de reguliere prijzen. Koop je je kaarten liever aan de kassa? Dat kan natuurlijk ook!


We raden je aan te reserveren!

Meer informatie over het filmontbijt vind je hier.Regie: Eric Barbier 
Cast: Charlotte Gainsbourg, Pierre Niney
Genre: Drama
Jaartal: 2019
Land: Frankrijk
Tijdsduur: 131 minuten
Kijkwijzer: 12+
Speeltijden

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!