Greta Gerwig - Lady Bird

Lady Bird is het regiedebuut van actrice Greta Gerwig, die tevens het scenario heeft geschreven. In 2017 won dit humoristisch drama een Golden Globe Award voor Beste Film en werd genomineerd voor 5 Oscars.

Christine 'Lady Bird' McPherson (Saoirse Ronan, Brooklyn, Atonement) zet zich af tegen haar eigenzinnige moeder (Laurie Metcalf, The Big Bang Theory), maar ze lijkt meer op haar dan ze denkt. Lady Bird's moeder is een verpleegster die keihard werkt om te zorgen dat er brood op de plank komt nadat haar vader (Tracy Letts, The Big Short) zijn baan is kwijt geraakt. De film legt zowel de humor als het drama bloot in deze turbulente relatie tussen een moeder en haar tienerdochter.

Lady Bird speelt zich af in het Californische Sacramento tegen de achtergrond van een snel veranderend, economisch klimaat. De film werpt een indringende blik op de relaties die ons vormen, de idealen die ons kenmerken en de schoonheid van een plaats die je je thuis mag noemen. Verder met o.a. Lucas Hedges (Manchester by the Sea), Beanie Feldstein (Bad Neighbours 2) en Timothée Chalamet (Call Me By Your Name).

Recensies

★★★★★ - The Guardian: 'Liefdesbrief-achtige memoires van een tiener.'

★★★★ - VPRO Cinema: 'Heerlijk en eerlijk coming of age-drama.'

★★★★ - De Volkskrant: 'Lady Bird onderscheidt zich door het verhaal van de moeder die zich moet losmaken.' 

★★★★ - NRC: 'Conflict tussen moeder en dochter in talloze kleine nuances.'Regie: Greta Gerwig
Cast: Saoirse Ronan, Tracy Letts, Laurie Metcalf, Timothée Chalamet, Beanie Feldstein, Lucas Hedges
Genre: Drama
Land: VS
Jaar: 2017
Tijdsduur: 94 minuten
Kijkwijzer:       

Speeltijden

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!