Lang leve de film! - Deel 1: Script, script, script!

  • Lang leve de film!

In de vierdelige cursus "Lang leve de film!" blikt filmkenner en -maker Coen Haver terug op 125 jaar filmgeschiedenis. Van technologische ontwikkelingen in Amerikaanse films tot nieuwe vertelstructuren in Japan; alle hoeken van de wereld worden bezocht om de filmkunst in zijn vele facetten te ontdekken en te begrijpen. 

De cursus is opgebouwd uit vier delen, die ook los bezocht kunnen worden. Aansluitend na iedere cursusmiddag volgt een vertoning van een klassieker.

vr 4 okt Deel 1: Script, script, script!
Hitcock zei het ooit: “Om een goede film te maken heb je drie dingen nodig: een script, een script en een script.” In dit eerste deel kijken we naar hoe verteltechnieken in film doorheen de geschiedenis ontwikkeld zijn en hoe regisseurs de grenzen steeds verder opzochten.
Klassieker: Rebels of the Neon God/Tsai Ming-Liang

vr 1 nov Deel 2: Camera loopt!
Wat is de invloed van de camera op het vertelde verhaal? Welke invloed had het mobieler worden van de camera op de impact van film op het publiek? In dit tweede deel zoomen we in op technische ontwikkelingen doorheen de filmgeschiedenis en hoe dit de rol van de camera veranderde.
Klassieker: Vivre sa Vie/Jean-Luc Godard

vr 6 dec Deel 3: Ik hoor, ik hoor, wat jij niet ziet.
Dialogen, geluidseffecten en muziek dragen allemaal bij aan de immersieve werking van film, maar ze hebben ook een belangrijke verhalen functie. Aan de hand van de mooiste fragmenten ontdekken we de kracht van geluid én van stilte.
Klassieker: Double Indemnity/Billy Wilder

vr 10 jan Deel 4: De suggestie van gelijktijdigheid.
Montage is hét krachtigste instrument om een verhaal te vertellen. Het geeft je eindeloze mogelijkheden om te spelen met tijd, locatie en personages. In dit laatste deel van de cursus gaan we via de vroege Russische grootmeesters naar hedendaagse cinema en leren we hoe je als kijker gestuurd wordt door montage.
Klassieker: Lost Highway/David Lynch

Koop nu je ticket voor alle vier de cursusmiddagen, of bezoek ze met een los ticket. 

Speeltijden

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!