Le Grand Bain - Gilles Lellouche

In het gemeentelijk zwembad bekwaamt een groepje mannen van middelbare leeftijd zich in de kunst van het synchroonzwemmen.

Hun trainster Delphine is een voormalig zwemkampioene die haar portie ellende wel gehad heeft. De heren zelf zijn van diverse pluimage en hebben ook allemaal zo hun eigen besognes. Samen vormen ze echter een hecht team en zijn ze er voor elkaar. Langzamerhand krijgen ze weer het gevoel dat ze er toe doen. Ondanks sceptische reacties van familie en vrienden besluiten ze als team voor Frankrijk uit te komen op het WK synchroonzwemmen. Met veel wilskracht storten ze zich in het avontuur, dat hen het zelfvertrouwen en het plezier in het leven teruggeeft.

In de ontroerende Franse tragikomedie Le Grand Bain schetst filmmaker Gilles Lellouche met de nodige humor een authentiek beeld van het leven zoals het komt. Deze feelgoodfilm is gebaseerd op ware gebeurtenissen en ging vorig jaar in première op het filmfestival van Cannes. Le Grand Bain is in Frankrijk genomineerd voor maar liefst 10 Césars en is met 4,3 miljoen bezoekers een van de grootste Franse filmhits van het afgelopen jaar.

Recensies

★★★★ NRC: ''Niet perfect, wel hartverwarmend''

★★★ VPRO Cinema: ''Prettige mix van sociale komedie en sportfilm''


Regie: Gilles Lellouche
Cast: Mathieu Amalric, Guillaume Canet
Genre: Komedie / Drama
Land: FR
Jaartal: 2018
Tijdsduur: 122 minuten
Kijkwijzer: 12+ 

 

Speeltijden

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!