Garth Davis - Lion

Ontroerend, hoopvol en hartverscheurend. Met in de hoofdrol een fenomenale Dev Patel (Slumdog Millionaire, The Best Exotic Marigold Hotel), en de geweldige Rooney Mara (Carol) als zijn geliefde. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal vertelt Lion de geschiedenis van de Indiase jongen Saroo Brierley die met de hulp van Google Earth de plek waar hij opgroeide, probeert terug te vinden. 
 
Als vijfjarig jongetje doet Saroo niets liever dan buiten spelen in het dorpje waar hij met zijn moeder en oudere broer woont. Als hij, wachtend op zijn broer, per ongeluk terecht komt op een trein die hem duizenden kilometers door India voert, is hij plots ver weg van zijn thuis en familie.
 
De kleine Saroo heeft geen idee waar hij is, of waar hij vandaan komt. Nadat hij wekenlang in zijn eentje overleefd heeft in de ruige straten van Calcutta, wordt de jongen opgenomen in een weeshuis en uiteindelijk geadopteerd door een Australisch echtpaar. Door een samenloop van omstandigheden gaat Saroo op zijn dertigste op zoek naar de plek waar hij jaren geleden zijn familie kwijtraakte. Slechts gewapend met Google Earth en zijn vroegste jeugdherinneringen bekijkt hij elke avond urenlang de spoorlijnen die naar Calcutta leiden, totdat hij na een jaar dat ene station denkt te herkennen. Hij vertrekt naar India in de hoop zijn familie terug te vinden.
 
Lion is de verfilming van de bestseller Mijn lange weg naar huis en het team achter The King’s Speech tekende voor de productie van deze warme en emotionele film over familie en verlies.Regie: Garth Davis
Cast: Dev Patel, Nicole Kidman, Rooney Mara, David Wenham
Genre: Drama
Land: Australië
Speelduur: 118 min.
Releaese-datum: 12-01-2017
Kijkwijzer: :12+: :eng:
Speeltijden