/ FILMZAAL 1

Greta Gerwig - Little Women

Little Women is geregisseerd door Greta Gerwig (Lady Bird) en gebaseerd op het beroemde gelijknamige boek van Louisa May Alcott.

"Als je een verhaal schrijft over een meisje", zo zegt een uitgever tegen Jo, "zorg er dan voor dat ze aan het einde getrouwd is. Of dood. Een van beide." Meer werd er niet verwacht van vrouwen in het negentiende-eeuwse Amerika, maar de vier zussen uit Little Women hebben grotere ambities.

Na haar fonkelende debuut Lady Bird stort regisseur Greta Gerwig zich zelfverzekerd en met een frisse, eigentijdse blik op deze literatuurklassieker van Louisa May Alcott. Voor haar is het een verhaal over vrouwelijke aspiraties, geld en kunstenaarschap. Bovendien laat Gerwig, zelf ook actrice, haar topcast schitteren: als de vrouwen bij elkaar zijn, buitelen ze over elkaar als een vrolijke kluwen waar altijd warm licht op lijkt te vallen. Los van elkaar stralen ze evenzeer: Florence Pugh is een ontdekking en alleen al het geïrriteerde fronsje dat soms over Saoirse Ronans gezicht trekt, verdient een Oscar.

Recensies
★★★★ VPRO Cinema:
"Geeft eigen draai aan wereldberoemd verhaal"
★★★★ NRC: "Intelligente, sterke nieuwe bewerking"
★★★★ de Volkskrant: "Trouwe verfilming met cast in topvorm"  Met filmontbijt op zondag 1 maart!

 

Schuif aan! Je hebt elke week de keuze uit verschillende films en drie heerlijke ontbijtjes. Kaartjes voor film met ontbijt à €14 zijn online te koop door op 'koop pakket' te klikken. Natuurlijk kun je ook naar de film zonder ontbijt, of naar het ontbijt zonder film. Dan betaal je de reguliere prijzen. Koop je je kaarten liever aan de kassa? Dat kan natuurlijk ook!


We raden je aan te reserveren!

Meer informatie over het filmontbijt vind je hier.Regie: Greta Gerwig
Cast: Timothée Chalamet, Saoirse Ronan, Emma Watson, Meryl Streep
Genre: Drama
Land: VS
Jaartal: 2019
Tijdsduur: 135 minuten.
Kijkwijzer: 9+

Supporter€10,50
Normaalprijs€11,50

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!