/ FILMZAAL 2

Dorota Kobiela - Loving Vincent

Loving Vincent is een uniek project over het leven en de mysterieuze dood van Vincent van Gogh: de eerste compleet geschilderde speelfilm ter wereld.

Net wanneer Vincent succesvol begint te worden, pleegt hij zelfmoord. Was het vanwege zijn geestelijke gezondheid of problemen met zijn broer? Was het een wanhoopsdaad om meer erkenning te krijgen voor zijn werk? Of was het helemaal geen zelfmoord? Armand Roulin, de zoon van Van Goghs postbode, gaat naar Auvers om daar het mysterie rond Vincents dood te ontrafelen.

De verschillende mensen (allemaal geschilderd door Van Gogh) die hij tijdens zijn reis ontmoet, hebben elk hun eigen verhaal. Het blijkt moeilijk de waarheid over de getroebleerde Vincent te achterhalen. Gaandeweg schildert de film een fascinerend portret van Van Gogh die tijdens zijn leven amper erkenning vond.

Bijzondere animatiefilm
In 65.000 frames, met de hand geschilderd door meer dan 125 kunstenaars die dezelfde techniek als Van Gogh hanteerden, brengt de film Van Goghs meest inspirerende schilderijen tot leven.

In de prijzen
Loving Vincent won al meerdere internationale prijzen waaronder de publieksprijs op het Annecy Internationaal Animatie Filmfestival. Ook winnaar van de publieksprijs Parool Film Festival Amsterdam. 

Loving Vincent, de tentoonstelling
Meer dan 125 kunstenaars schilderden in de stijl van Vincent van Gogh 65.000 frames voor de film Loving Vincent. Het kostte de makers, Hugh Welchman en Dorota Kobiela van Breakthru Productions, in totaal vier jaar tijd om de film te realiseren. Voor de gelegenheid komen de 70 mooiste schilderijen die voor deze film zijn gemaakt naar ’s-Hertogenbosch. Krijg een bezoekje achter de schermen met de tentoonstelling. Bewonder de mooiste olieverfschilderijen die voor deze film zijn gemaakt. Bekijk hoe de acteurs werden geschilderd in de stijl Van Gogh en vervolgens geanimeerd. 

Combi-ticket: Film & Tentoonstelling
Via deze link koop je voordelig tickets voor de film en tentoonstelling

Recensies

★★★★★ - Nederlands Dagblad: 'Mooiste film ooit over Van Gogh'

★★★★ - VPRO Cinema: 'Onderhoudend, informatief, en erg mooi.'

★★★★ - NRC: 'Veel meer dan alleen mooie plaatjes.'

★★★★ - Het Partool: 'Liefdevolle hommage’

★★★★ - Trouw: 'Een overrompelende ervaring’Let op: op maandag is het Noordbrabants Museum gesloten. 
De Verkadefabriek is de hele week geopend. 

Normaalprijs€10,00
Supporter€9,00