Thierry Frémaux - Lumiere! L'Aventure Commence

De gebroeders Lumière behoorden eind negentiende eeuw tot de eerste filmpioniers. Dit is een collectie van hun gerestaureerde werken.

In 1895 vinden de gebroeders Lumière de cinematograaf uit en draaien ze de allereerste films. Regie, travellling, trucage of remake, al doende ontadekken ze de kunst van het filmen. Deze selectie van wereldberoemde meesterwerken en onbekende juweeltjes vormt een reis naar de oorsprong van de cinema. Het zijn onvergetelijke beelden die ons een unieke blik gunnen op Frankrijk en de wereld die zich openstelt voor de 20e eeuw.

Cannes-directeur Thierry Frémaux maakte een selectie van onbekende en wereldberoemde meesterwerken van de gebroeders Lumière en neemt ons mee op een reis naar de oorsprong van de cinema. Voor zijn debuut heeft Frémaux, ook directeur van het Institut Lumière in Lyon, 108 van hun films aaneengeregen en van commentaar voorzien. Het zijn verbazingwekkende beelden die ons een bijzondere blik gunnen op het Frankrijk van toen en de wereld die zich openstelt voor de 20e eeuw. 

Recensies

★★★ - VPRO Cinema: 'Een heerlijke verzameling historische filmpjes, die nooit gaat vervelen.'Regie: Thierry Frémaux 
Cast: Auguste Lumiere, Louis Lumiere
Genre: Documentaire
Land: FR
Jaar: 2016
Tijdsduur: 90 minuten 
Kijkwijzer: 

Speeltijden