Marianne & Leonard: Words of Love - Nick Broomfield

In 1960 was het idyllische Griekse eiland Hydra een ontmoetingsplek voor vrije geesten. Het was het ideale decor voor de ontluikende liefde tussen Marianne en Leonard. Ze maakten deel uit van een groep buitenlandse artiesten, schrijvers en muzikanten die zich daar verzameld hadden in de tijd van de vrije liefde en het open huwelijk.

De film volgt hun relatie vanaf de eerste dagen op Hydra tot de tijd waarin Leonard een succesvolle muzikant werd en toont de impact van zijn carrière op hun relatie. Marianne & Leonard: Words of Love laat met niet eerder vertoonde beelden de hoogte- en dieptepunten van Leonard’s muzikale loopbaan zien én de muze die Marianne was. De relatie hield geen stand, maar het liefdesverhaal zou de rest van hun leven doorgaan. Marianne en Leonard stierven drie maanden na elkaar.

De Britse documentairemaker Nick Broomfield had als 20-jarige student zelf een korte affaire met Marianne Ihlen. Zij was naar zijn zeggen de vrouw die ook hém inspireerde en overtuigde zijn eerste film te maken. Voor Marianne & Leonard: Words of Love maakte hij gebruik van persoonlijk archiefmateriaal, interviews en voice-overs van Cohen en Ihlen. Nick Broomfield heeft inmiddels zesendertig lange en korte documentaires op zijn naam staan, onder andere Whitney: Can I Be Me (2016), Sarah Palin: You Betcha!(2011) & Biggie and Tupac (2002) en Kurt & Courtney (1989).

Recensies
★★★★ The Guardian:
"Een tedere, levendige momentopname"
★★★ VPRO Cinema: "Broomfields persoonlijke betrokkenheid stoort soms"
★★★ de Volkskrant: "Weemoedige en romantische documentaire"         Regie: Nick Broomfield
Cast: Leonard Cohen (Zichzelf), Marianne Ihlen (Zichzelf)
Genre: Documentaire
Land: Verenigde Staten
Jaartal: 2019
Tijdsduur: 102 minuten

Speeltijden

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!