Abdellatif Kechiche - Mektoub, My Love: Canto Uno

Het is 1994. Amin hoopt als scenarioschrijver een bestaan op te kunnen bouwen in Parijs. Maar in de zomer keert hij terug naar Sète in het zuiden van Frankrijk om vakantie te vieren met zijn familie en jeugdvrienden. Een film waarin je bijna 3 uur lang samen met een groep jongeren in Zuid Frankrijk geniet van de zon en het strand.

In het gezelschap van zijn neef Tony en beste vriendin Ophélie slijten ze de dagen in het Tunesische restaurant van de familie, de kroegen in de buurt en op het strand waar de vakantievierende meisjes te vinden zijn. Vakantieliefdes, drank en hormonen stuwen de dagen voort. Amin is gefascineerd door de verliefdheid en het bedrog van zijn vrienden en observeert de passie van een zomer waarin hij zijn eigen bestemming nog niet vindt.

Mektoub, My Love: Canto Uno is de nieuwe film van Abellatif Kechiche, die voor zijn vorige film La vie d'Adèle de Gouden Palm won op het Cannes Filmfestival. Met een filmontbijt op zondag 19 aug!


Schuif aan! Je hebt elke week de keuze uit drie verschillende films en drie heerlijke ontbijtjes. Kaartjes voor film met ontbijt à €13,50 zijn online te koop door op 'koop pakket' te klikken. Natuurlijk kun je ook naar de film zonder ontbijt, of naar het ontbijt zonder film. Dan betaal je de reguliere prijzen. Koop je je kaarten liever aan de kassa? Dat kan natuurlijk ook!


We raden je aan te reserveren!

Meer informatie over het filmontbijt vind je hier.


 

Recensies

★★★★1/2 De Telegraaf: ‘'Kechiche’s gevoel voor realisme blijft ongeëvenaard'’ 

★★★ Trouw: ‘'Alles straalt warmte en vruchtbaarheid uit, liefde en lust’'

★★★ de Volkskrant: '‘Hemels gefilmd naturalisme'’ 
 Regie: Abdellatif Kechiche 
Cast: Hafsia Herzi, Shaïn Bourmedine, Ophélie Bau, Salim Kechiouche
Genre: Drama / Romantiek
Land: FR
Jaartal: 2017
Tijdsduur: 175 minuten
Kijkwijzer:    

Speeltijden