Barry Jenkins - Moonlight

De film volgt drie periodes uit het leven van een jonge Afro-Amerikaanse man die worstelt met zijn identiteit, mannelijkheid, seksuele geaardheid en plaats in de wereld.

Moonlight speelt zich af in een ruige buurt van Miami. De film volgt drie periodes uit het leven van een jonge Afro-Amerikaanse man die worstelt met zijn identiteit, mannelijkheid, seksuele geaardheid en plaats in de wereld. De regie is in handen van Barry Jenkins, die nu dankzij het aangrijpende drama Moonlight zijn echte doorbraak kent. Moonlight is lovend onthaald door de internationale pers en is zeer succesvol in release gegaan in Amerika.

De film is gebaseerd op het ongepubliceerde toneelstuk In Moonlight Black Boys Look Blue van Tarell Alvin McCraney en is samen met producenten Adele Romanski en Brad Pitt omgevormd tot een speelfilm. De hoofdrollen worden vertolkt door Mahershala Ali (House of Cards), Trevante Rhodes (Westworld), André Holland (Selma) en Naomie Harris (Spectre, Skyfall).

''Aangrijpend gefilmd portret, waarin regisseur/scenarist Jenkins de kijker niet alleen laat kennismaken met een zeldzaam complex personage, maar ook met een wereld die je zelden tot nooit in de bioscoop ziet.''  - VPRO Cinema

Moonlight heeft de Oscar gewonnen voor Beste Film.

★★★★★ - The Guardian: ''Hartverscheurend en zeer relevant''

★★★★★ - BBC: ''Verbreekt stereotypes''

★★★★★ - NRC: ''Momenten van tederheid en poëzie''

★★★★★ - Volkskrant: ''Moonlight is breekbaar en uitmuntend meesterwerk''Regie: Barry Jenkins
Cast: Mahershala Ali, Ashton Sanders, Naomie Harris
Genre: Drama
Land: Verenigde Staten
Speelduur: 110 min.
Release-datum: 26-01-2017
Kijkwijzer: :12+:

Speeltijden