Nasir - Arun Karthick

Nasir is een zachtaardige man met een hard leven. Hij moet schrapen om de dagelijkse boodschappen te bekostigen en slaat noodgedwongen maaltijden over. Adoptiezoon Iqbal heeft het lichaam van een volwassene, maar het verstand en de kwetsbaarheid van een kleuter. Ondanks alles blijft Nasir optimistisch.

Hij schrijft liefdesverklaringen aan zijn vrouw en declameert eigen gedichten waar zelfs de grootste ploert stil van wordt. Maar Nasir is ook moslim in Tamil Nadu, een zuidelijke deelstaat van India, waar het hindoenationalisme de afgelopen decennia steeds virulentere vormen heeft aangenomen. Overal op straat wordt hij geconfronteerd met propaganda die via luidsprekers de openbare ruimte in wordt gepompt. Zijn baas in de textielwinkel doet weinig om zijn afkeer jegens moslims te verbergen. En klanten behandelen hem als voetveeg.

De onafhankelijke Zuid-Indiase filmmaker Arun Karthick begon als autodidact al op zijn zeventiende met het regisseren van korte films via zijn Cinema Obscura-platform. Zijn verfrissende debuut The Strange Case of Shiva (2015) ging in première op IFFR en werd ontvangen als een belangrijke nieuwe stem in de Tamil-cinema. Zijn tweede speelfilm is een nietsverhullende weergave van tweederangs burgerschap. De giftige intolerantie van hindoe-extremisten borrelt onder het oppervlak van alledag. Totdat de bom barst, even plotseling als onvermijdelijk.Met Food & Film op maandag 20 juli

Een vorkje prikken en een filmpje pikken, dat is het idee achter Food & Film. Op maandag- en/of dinsdagavond krijg je een Food & Film hoofdgerecht én een kaartje voor de film voor €21,50 (€22,50 voor films vanaf 130 min).


Schuif maandag 20 juli om 17.00 uur aan voor het diner, de film begint om 18.20 uur.

Kaartjes voor Food & Film koop je voortaan online. Dit doe je door op rechts van deze pagina, onder 'Of koop een pakket' op 'Koop ticket' te klikken.

Meer informatie over Food & Film vind je hier.Regie: Arun Karthick
Cast: Koumarane Valavane, Sudha Ranganathan
Genre: Drama
Jaartal: 2020
Land: India
Tijdsduur: 78 minuten 

Speeltijden

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!