Nieuwe filmers / Solos - Nieuwe Filmers Filmcafé 2

  • Nieuwe Filmers Filmcafé 2
  • Nieuwe Filmers Filmcafé 2
  • Nieuwe Filmers Filmcafé 2

Nieuwe Filmers organiseert een serie van vier Filmcafés in de Clubzaal van de Verkadefabriek. We ontvangen bijzondere gasten uit de filmwereld en bespreken met hen de meest uiteenlopende filmonderwerpen. Gratis! Op woensdag 16 mei vindt het tweede Filmcafé van dit jaar plaats!

Op woensdag 16 mei vindt het tweede Filmcafé van dit jaar plaats! Een avondvullend programma met interviews met jonge en ervaren filmgasten afgewisseld met filmfragmenten, de nieuwe rubriek Intermezzo en filmmuziek.

Interessant voor filmmakers én nieuwsgierige filmliefhebbers! Voor een exclusief kijkje achter de schermen van de filmwereld en om in contact te komen met de gedreven filmmakers. 

Over casting, spelregie en acteren & green film making!
Hoe vind je de juiste acteurs? Wat heb je als acteur nodig van een regisseur? Hoe breng je als regisseur dat wat je wilt over aan de acteurs? Wat zijn hierbij de overeenkomsten bij fictie en documentaire en het verschil tussen Arthouse en commerciële film? En duurzaam filmmaken, hoe doe je dat?

Onze gasten zijn:
* Mike Weerts acteur en filmproducent ASO Productions, als acteur bekend van o.a. de speelfilms 'Borgman' (Alex van Warmerdam) en 'De Bende van Oss' (Andre van Duren]. In 'Of ik gek ben' (Frank Lammers, boek van Michiel Stroink] speelt Mike zijn eerste grote hoofdrol. Dit project heeft hij zelf geïnitieerd en is daar ook als creative producer bij betrokken.

* Marina Wijn casting director, zit al 16 jaar in het vak, castte acteurs voor 80 speelfilms en series o.a. voor de Emmy Award winnende film 'Anything Goes' [2015]. Ze is lid van International Casting Directors Network [ICDN], Casting Society of America [CSA] en The European Film Academy. Ook geeft ze les op acteeropleidingen in NL en het buitenland.

* Jamel Aattache producent Brabant Films en regisseur van o.a. 'Zwaar Verliefd' [boek Chantal van Gastel] opgenomen in Den Bosch met acteurs Barbara Sloesen, Jim Bakkum, Abbey Hoes, Liza Sips, Jamie Grant, Kay Greidanus, Davy Eduard King en Sarah Chronis. Zijn film gaat op 11 okt in première.

* Jessica Görter documentairemaakster produceerde diverse documentaires, zoals 'Ferryman across the Volga' (1998), 'No Goods Today' (2002), 'Piter' (2004) en 'De Rode Ziel' [2017]. Haar film '900 dagen' werd bekroond als Beste Nederlandse Documentaire tijdens IDFA 2011.

* Sanne Rovers documentairemaker, De Spelende Mens (op tv 31 mei, winnaar audience award Go Short 2018), Een Luisterend Oor (Best Commendation Prix Europa 2017) , De Wereld van Kim en Bob (nominatie Prix de Jeunesse).

* In de serie -Intermezzo- Els Rientjes, Sustainability Manager bij Green Film Making. Daagt ze filmprofessionals uit om duurzamer te werken. Een van haar doelen als Sustainability Manager is om relevante kennis over duurzame innovaties uit de (internationale) filmindustrie, en andere industrieën, met filmmakers te delen.

* Host Coen Haver

En Dj Losse Veter, geïnspireerd door filmmuziek, zorgt deze avond opnieuw voor muzikale verrassingen!

Oproep!
Inschrijven voor het ONE WEEK FILMPROJECT!
Tijdens het filmcafé kunnen filmmakers t/m 30 jaar [basisteam: regisseur, scenarioschrijver en filmproducent] zich inschrijven voor deelname aan het One Week Film project 2018 van 13/8 tot met 17/8. Deze avond biedt een uitgelezen kans nieuwe teamleden te ontmoeten.

Meer info vind je op www.nieuwefilmers.nl/oneweekfilmproject  

De volgende filmcafés zijn op 13 juni11 juli

Speeltijden