/ CLUBZAAL

Nieuwe Filmers - Nieuwe Filmers Filmcafé

  • Nieuwe Filmers Filmcafé
  • Nieuwe Filmers Filmcafé
  • Nieuwe Filmers Filmcafé

Nieuwe Filmers organiseert een serie van vier Filmcafés in de Clubzaal van de Verkadefabriek. We ontvangen bijzondere gasten uit de filmwereld en bespreken met hen de meest uiteenlopende filmonderwerpen. Gratis!

Woensdag 29 mei gaan we het over de rol en het belang van de Art Department in film, de recent uitgebrachte Brabantse film ‘BLUE VIRGIN’ & de rubriek Intermezzo met scenario schrijven voor korte film hebben.

In het tweede filmcafé van dit seizoen staat de art department in film centraal. De filmcrew die verantwoordelijk is voor alles wat er - voor de lens - te zien is, zoals exterieurs, interieurs, aankleding, decors, locaties, special effects en meer!
Te gast zijn Rolf te Booij special effects artist en production designer van RFX propmaking en de makers van de recent uitgekomen en prachtig 'vormgegeven’ film ‘Blue Virgin’; Tim Klok regisseur, Joeri Pruys screnarioschrijver, Lotte Loos art director en Tina de Frétes kostuumontwerper en hair en make-up specialist. Aan de hand van de film praat onze host Ivan Hidayat met hen over het schrijf- en maakproces, de rol én het belang van de art department, over worldbuilding en de onderlinge samenwerking.

In de rubriek Intermezzo geeft Joeri Pruys scenarioschrijver, producent en all round filmmaker
tips & trics over scenario schrijven voor een korte film die in korte tijd gemaakt moet worden. Interessant in de aanloop naar het One Week Film project ‘filmmaken in 5 dagen’ van 9 t/m 13 augustus.

Een avondvullend programma in de sfeervolle Clubzaal van de Verkadefabriek in Den Bosch. Interviews met filmgasten worden afgewisseld met filmfragmenten en muzikale verrassingen geïnspireerd op filmmuziek door Dj Losse Veter. Voor een exclusief kijkje achter de schermen van de filmwereld en om in contact te komen met de gedreven filmmakers. Gratis ! De bar is open tijdens het filmcafé.

Volgende filmcafés, zet ze alvast in je agenda: wo 19 juni en 24 juli

DOE MEE! inschrijven voor het ONE WEEK FILMPROJECT kan tijdens het filmcafé.
Filmmakers t/m 35 jaar kunnen zich inschrijven voor deelname aan het One Week Film project 2019 van 9 tot met 13 augustus. Deze avond biedt een uitgelezen kans nieuwe teamleden te ontmoeten. Meer info vind je op www.nieuwefilmers.nl/oneweekfilmproject
Nieuwe filmers is onderdeel van SOLOS 

Speeltijden & Tickets
woensdag
wo 19 jun
wo 24 jul