Gavin Hood - Official Secrets

In Official Secrets is Katharine Gun een moedige Britse klokkenluider die haar leven en dat van haar geliefden op het spel zet om het juiste te doen; het stoppen van een onrechtmatige invasie op Irak.

Een klokkenluider van de Britse geheime dienst die tijdens de aanloop naar de Irak-invasie in 2003, vertrouwelijke NSA-documenten lekte waarin een illegale spionageoperatie tussen de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk werd onthuld. Met een groot eigen risico publiceerde journalist Martin Bright het gelekte document in de Londense krant The Observer, waarna het wereldwijd de krantenkoppen haalde. Katherine werd door haar regering een verrader genoemd en beschuldigd van het overtreden van de ‘Official Secrets Act’. Katherine weigerde te buigen en bleef bij haar standpunt, ook al werd haar leven en dat van haar geliefden hiermee in gevaar gebracht.

Official Secrets is geregisseerd door de Oscarwinnende regisseur Gavin Hood (Eye in the sky).

Voorfilm: Diep in het rood
Van do 24 t/m wo 30 oktober zie je voor Official Secrets de korte film Diep in het rood (8 min). Deze film van Mitchell van Vuuren won dit jaar het One Week Filmproject en is een krachtige film die met weinig middelen een geheel eigen wereld weet te scheppen.

Recensies

★★★★ de Volkskrant: "Beklemmend eerbetoon aan de klokkenluider"
★★★★ NRC: "Geen traditionele spionagefilm"
★★★★ The Guardian: "Een ander soort spionagedrama"Regie: Gavin Hood
Cast: Keira Knightley, Matt Smith
Genre: Drama
Jaartal: 2019
Land: VK
Tijdsduur: 112 minuten
Kijkwijzer: AL
 

Speeltijden

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!