Atsuko Hirayanagi - Oh Lucy!

Setsuko vindt haar leven niet veel bijzonders. Met een saaie baan en weinig romantiek buiten kantoortijden, slaat ze zich kettingrokend door de dagen. Afgunstig kijkt ze naar het bruisende leven van haar jonge nicht, die haar overhaalt om Engelse les te nemen.

Haar Amerikaanse leraar John onderwijst er niet alleen de taal, maar laat zijn Japanse studenten ook kennismaken met de Westerse cultuur. Met een pruik transformeert hij Setsuko in Lucy. Maar zijn onconventionele lesmethode heeft effect en Setsuko valt als een blok voor haar leraar. Wanneer John plotseling verdwenen is, gaat ze samen met haar zuster naar hem op zoek. Zo belanden ze van Tokio in het zuiden van Californië. In een onbekende wereld van tattooshops en morsige motels.

Regisseur Atsuko Hirayanagi schreef het verhaal gebaseerd op haar eigen ervaringen en verwerkte dit tot een korte film die in 2014 al furore maakte op vele filmfestivals. Het succes deed haar besluiten er een lange film van te maken. Het lukte haar Japanse topacteurs en de Amerikaanse Hollywoodster Josh Hartnett (Pearl Harbor) voor haar film te casten.

Recensies

★★★★ - De Volkskrant: 'Komisch vrouwenportret Oh Lucy! wasemt sfeer van eenzaamheid en melancholie.' 

★★★ - VPRO Cinema: 'Afwisselend realistisch en absurd, luchtig en melodramatisch - maar wordt bijeengehouden door een prettige onvoorspelbaarheid, puik acteerwerk.'

★★★ - NRC: 'Roadmovie die gaandeweg scherpe randjes krijgt.'Regie: Atsuko Hirayanagi
Cast: Shinobu Terajima, Josh Hartnett
Genre: Komedie, Drama
Land: VS, Japan
Jaar: 2017
Tijdsduur: 95 minuten
Kijkwijzer:   

Speeltijden