/ ONLINE

Online college Filmposter - Online Filmcollege met Constant Hoogenbosch

  • Online college Filmposter

In deze cursusavond bespreekt Constant Hoogenbosch de ontwikkeling van filmposters met aandacht voor diverse kunstenaars en hoe de posters worden ingezet in het aanprijzen van een film, maar ook welke clichés er zijn en welke recente ontwikkeling de filmposter nieuw leven in heeft geblazen.

De filmposter is niet zomaar een plaatje voor de film. De poster maakt in hoge mate deel uit van de beeldvorming van de film voordat het publiek nog enig bewegend beeld van de film gezien heeft. De totstandkoming van een filmposter is het zoeken naar een balans tussen kunst en marketing en een voortdurend touwtrekken tussen functionaliteit en creativiteit.

Wie is Constant Hoogenbosch?
Drs. Constant Hoogenbosch studeerde Cultuur- en Mentaliteitsgeschiedenis aan de Radboud Universiteit Nijmegen met bijvakken Kunstgeschiedenis, Filosofie, Sociologie en Culturele Antropologie. Met deze bagage beweegt Hoogenbosch zich dagelijks in de wereld van film en media. Na jaren werkzaam te zijn geweest in de film- en mediawereld zette Hoogenbosch in 2000 zijn eigen mediabedrijf Movie Machine op. Vanuit Movie Machine werkt hij door heel Nederland (en internationaal) samen met filmhuizen, culturele centra, bedrijven en onderwijsinstellingen waar hij doceert over uiteenlopende onderwerpen uit de film- en mediawereld.Pracktische informatie:
Het filmcollege zal gegeven worden via Zoom. Op de dag van het college sturen we je een linkje per mail.

Supporter€8,50
Normaalprijs€10,50
Speeltijden & Tickets
ma 7 jun

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!