Online Cursus Filmmuziek / De grote Amerikaanse traditie - Filmcursus met Constant Hoogenbosch

  • Online Cursus Filmmuziek / De grote Amerikaanse traditie

Drs. Constant Hoogenbosch neemt je vanaf donderdag 1 april in vier online lessen mee door de meest interessante ontwikkelingen en achtergronden van de filmmuziek.

De derde les staat in het teken van de grote Amerikaanse traditie waarin symfonische orkesten en invloeden uit de klassieke muziek een belangrijke rol spelen. We denken dan aan meesters als Erich Wolfgang Korngold, Max Steiner, maar zeker ook John Williams, Jerry Goldsmith en Hans Zimmer. Het zijn overweldigende composities en arrangementen die jarenlang het geluid van films bepalen. Gaandeweg de jaren zestig begint hierin verandering te komen en komt er meer ruimte voor experiment, andere muzikale bezettingen en vormen, waarbij ook ongewone instrumenten hun entree maken. Waar John Williams in de jaren 70 teruggrijpt naar de klassieke vorm van voor de Tweede Wereldoorlog, combineert Jerry Goldsmith het symfonische orkest steeds vaker met synthesizers en uitheemse instrumenten. Williams en Goldsmith komen dan weer samen in een volgende generatie waarvan Hans Zimmer een belangrijk boegbeeld is. De les is voorzien van talloze prachtige, innemende en verbluffende staaltjes filmmuziek.Praktische informatie:
Data: donderdag 1, 8, 15 en 22 april 2021 om 19.00 uur
Hoe: de cursussen worden gegeven via Zoom. Je krijgt voor de les een online uitnodiging per mail van docent Constant Hoogenbosch.
Fijn om te weten: de lessen zijn ook afzonderlijk bij te wonen

Klik hier om terug te gaan naar het overicht.

Speeltijden

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!