Online Cursus Filmmuziek / Ennio Morricone - Filmcursus met Constant Hoogenbosch

  • Online Cursus Filmmuziek / Ennio Morricone

Drs. Constant Hoogenbosch neemt je vanaf donderdag 1 april in vier online lessen mee door de meest interessante ontwikkelingen en achtergronden van de filmmuziek.

In de tweede les bespreekt Constant het bijzondere oeuvre van de vorig jaar overleden meestercomponist Ennio Morricone. Vraag een willekeurig iemand naar een bekende filmmuziek componist en de kans is groot dat de naam van Morricone valt. Zijn ongewone, maar doeltreffende aanpak brak met tal van regels en opvattingen over filmmuziek en creëerde zo een onnavolgbaar geluid. Een uitgesproken en herkenbaar geluid van melancholieke hoofdthema’s vol fatalisme en dissonanten. Zijn sfeervolle scores vol uitdagende en sprekende melodieën worden vaak kracht bijgezet door prominent aanwezige stemmen. Vooral in zijn samenwerking met regisseur Sergio Leone zien we de ultieme samenkomst van beeld en muziek. De les is voorzien van talloze prachtige, innemende en verbluffende staaltjes filmmuziek.Praktische informatie:
Data: donderdag 1, 8, 15 en 22 april 2021 om 19.00 uur
Hoe: de cursussen worden gegeven via Zoom. Je krijgt voor de les een online uitnodiging per mail van docent Constant Hoogenbosch.
Fijn om te weten: de lessen zijn ook afzonderlijk bij te wonen

Klik hier om terug te gaan naar het overicht.

Speeltijden

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!