Xavier Giannoli - Ontbijtfilm / Marguerite

Geen gepruts met croissantjes rollen of eitjes klutsen: op zondag schuif je gewoon aan voor het Filmontbijt, een smakelijk petit déjeuner (11.00 uur), gevolgd door een heerlijke film (12.00 uur).

Aan het begin van de roerige jaren twintig geeft Marguerite Dumont op haar kasteel even buiten Parijs een feestje voor muziekliefhebbers. Over de gastvrouw is weinig bekend, behalve dat ze zeer rijk is en haar leven heeft gewijd aan haar passie, muziek. Marguerite zingt. Vol overgave, maar vreselijk vals. De hypocriete gasten geven haar echter een applaus alsof ze de diva is die ze zelf denkt te zijn. Als een jonge, provocerende journalist ook nog eens een lovend artikel over haar schrijft, begint Marguerite echt in haar talent te geloven. Het geeft haar de moed om ondanks de bedenkingen van haar man haar droom te volgen. Geholpen door een oude, excentrieke operazanger bereidt ze zich voor op haar eerste recital voor een groot publiek.

Regie: Xavier Giannoli, Cast: Catherine Frot, Christa Theret, André Marcon, Michel Fau, Genre: komedie, drama, Land: Frankrijk, Lengte: 127 min., 2015, Leeftijd: 9+.

Speeltijden