Parasite (black/white) - Bong Joon-ho

  • Parasite (black/white)

Regisseur Bong Joon-ho was vorige maand aanwezig bij het IFFR waar hij een een zwartwit-versie van zijn met vier Oscars bekroonde film liet zien. Deze werd zo goed ontvangen dat de zwartwit-versie nu ook in de Verkadefabriek te zien is. Parasite is een ijzersterke vertelling over hedendaagse verhoudingen tussen arm en rijk in de hedendaagse Koreaanse maatschappij.

"Ik ben er zeker van dat iedereen een andere opvatting zal hebben over deze versie. Zelf vind ik dat alle personages er nog pathetischer uitzien, en dat het onderscheid tussen de drie verschillende ruimtes waar de families verblijven in al zijn grijstinten nog tragischer is." - Regisseur Bong Joon-ho 

Wil je de film liever in kleur zien? Klik dan hier voor kaartjes.Winnaar van maar liefst vier Oscars.

De werkloze Ki-taek en zijn gezin leven in een krappe woning een arm bestaan. Ze raken bijzonder gefascineerd door de rijke familie Park en zien mogelijkheden om van hun luxueuze bestaan te profiteren.

Het gezin probeert langzaam maar zeker zijn intrede te doen tot het leven van de familie en heeft daarbij geen moeite met een paar leugentjes om eigen bestwil. Een onverwacht voorval gooit echter roet in het eten, waardoor ze alles op alles moeten zetten om hun nieuwe leven in stand te houden.

Recensies
★★★★★ VPRO Cinema: "Eigenzinnig en onvoorspelbaar"
★★★★★ de Volkskrant: "Een meesterwerk"
★★★★★ De Morgen: "Meesterlijk gefilmd én verrukkelijk grappig"Regie: Bong Joon-ho
Cast: Kang-ho Song, Sun-kyun Lee
Genre: Drama
Land: ZK
Jaartal: 2019
Tijdsduur: 131 minuten
Kijkwijzer: 16+ 

Speeltijden

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!