Martijn Hullegie - Perfect Cadeau

Een ongemakkelijk reüniediner tussen drie mislukte broers ontspoort wanneer de vrouw waar ze allemaal van houden haar zwangerschap bekendmaakt maar weigert te vertellen wie de vader is. Voorafgaand aan elke vertoning wordt de korte film Schrik vertoond.

Drie broers zien zichzelf als het centrum van hun eigen, kleinzielige universum; een ongrijpbare vrouw waar ze allemaal om verschillende redenen van houden maar die hen alle drie om uiteenlopende redenen misleidt; een afwezige, bedlegerige vader wiens aanstaande erfenis de familie samenbrengt onder het mom van een gemoedelijk reüniediner: het zijn de giftige ingrediënten voor een rampzalige avond.

Met op 1 sep 16.00 uur een workshop acteren door regisseur en acteur
In deze gratis workshop maak je kennis met de essentie van acteren. Acteur Werner Koenen en regisseur Martijn Hullegie laten je een aantal basisoefeningen ervaren. Ze laten zien dat acteren “echt doen" betekent. "Echt doen" begint met echt luisteren naar de ander. "Luister je echt? Of heb je gedaan alsof je luistert?"

Koenen en Hullegie nodigen je uit om mee te doen met de workshop en om zelf te ervaren wat acteren betekend. Ze doen dat zonder mystificatie, heel concreet in het hier en nu. 

Voorafgaand aan reguliere vertoningen van Perfect Cadeau wordt de korte film Schrik van Martijn Hullegie vertoond
Barbara en Olivier zijn al dertien jaar een stel en houden zich aan hun belofte: ‘Nooit een ingekakt stel worden’. De film start als hun spel – elkaar aan het schrikken maken vanwege de seksuele kick - verandert in goed voorbereide acties.

Korte Film | Lengte: 10 min.


Recensies

★★★ Film vandaag: ''Perfect Cadeau is een redelijk kleinschalige productie en heeft eigenlijk meer weg van een theaterstuk; volledig gegrond in improvisatie en gewapend met luchtige dialogen. We zien hier weer wat anders; en dit is zonder meer verfrissend.''

★★★ Filmtotaal: ''Als de ambitie er is om op deze manier meer films te maken, mag dat zeker aangemoedigd worden.''Regie: Martijn Hullegie 
Cast: Atefrans de Bruin, Miron Hageman, Werner Koenen
Genre: komedie, drama
Land: Nederland
Jaartal: 2019
Tijdsduur: 74 minuten
Kijkwijzer: 16+

Speeltijden

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!