/ FILMZAAL 5

Paul Thomas Anderson - Phantom Thread

Winnaar Beste Kostuumontwerp (Mark Bridges) tijdens de Oscaruitreiking van 2018.

Met zijn nieuwste film schept Paul Thomas Anderson een fraai aangekleed portret van een artiest die een creatieve ontdekkingsreis doormaakt, en van de vrouwen die zijn wereld draaiende houden. Phantom Thread is de achtste film van Paul Thomas Anderson en zijn tweede samenwerking met Daniel Day-Lewis. 

De gerenommeerde couturier Reynolds Woodcock en zijn zus vormen samen het middelpunt van de glamoureuze Britse modewereld in het naoorlogse Londen van de jaren vijftig. Zij kleden zowel de adel, de filmsterren, de dames van stand en vrouwen die pretenderen tot de high society te horen in de gedistingeerde stijl van The House of Woodcock.

Vrouwen komen en gaan in Woodcock’s leven en zij bieden deze verstokte vrijgezel zowel inspiratie als gezelschap. Maar dan ontmoet hij een jonge eigengereide vrouw genaamd Alma, die al snel een vaste plaats in zijn leven verovert als zowel zijn muze en zijn minnares. Woodcock ervaart deze liefde echter als een nauwsluitend keurslijf, die het leven dat hij voor zichzelf zo zorgvuldig op maat gemaakt had overhoop gooit. 

Recensies

★★★★★ - VPRO Cinema: 'Een buitengewoon subtiele en soepele vertelling.'

★★★★★ - De Morgen: 'Het toppunt van elegantie.'

★★★★★ - The Guardian - 'Gebracht met pure plezier, in zijn vreemdheid, zijn heftigheid, zijn bloei van absurditeit is deze film afgemaakt met buitengewone elegantie. Het voelt net als een droom.' Met filmontbijt op zondag 25 maart!


Kaartjes voor film met ontbijt à €15,50 zijn online te koop door op 'koop pakket' te klikken. Natuurlijk kun je ook 'los' naar de ontbijtfilm, zonder ontbijt. Dan betaal je de reguliere filmprijs. Koop je je kaarten liever aan de kassa? Dat kan natuurlijk ook!

We raden je aan te reserveren!Meer informatie over het filmontbijt vind je hier.
 Regie: Paul Thomas Anderson
Cast: Daniel Day-Lewis, Lesley Manville, Vicky Krieps
Genre: Drama
Land: VS
Jaar: 2017
Tijdsduur: 130 minuten
Kijkwijzer:   :drugs:

Normaalprijs€10,00
Supporter€9,00
Speeltijden & Tickets
maandag
dinsdag
woensdag
Of koop een pakket

"
Film met ontbijt zondag 25 maart
"
"