Police - Anne Fontaine

Tot en met 19 januari is de Verkadefabriek gesloten. Heb je een kaartje voor deze film? Dan krijg je persoonlijk bericht van ons.

De Parijse agenten Aristide en Virginie delen niet alleen een heimelijke liefdesaffaire, maar deze lange nacht ook een politieauto met hun collega Erik. Met de ongewone opdracht om asielzoeker Asomidin Tohirov weg te brengen zodat hij kan worden uitgezet naar Tadsjikistan, zijn ze onderweg naar vliegveld Charles de Gaulle.

Hun persoonlijke beslommeringen thuis en de terugkerende menselijke misère waar ze dagelijks mee te maken hebben in hun politiewerk maken de sfeer in de auto soms behoorlijk gespannen. Zittend op de achterbank naast de angstige Tohirov – die enkel het Tadzjieks machtig is – komt Virginie tot het besef dat ze zijn leven in gevaar brengen door hem terug te sturen. Ze neemt Aristide en Erik mee in haar dilemma en het dringt tot hen door dat Tohirov’s lot in hun handen ligt.

De Franse filmmaker Anne Fontaine (Les Innocentes, Coco Avant Chanel) bewerkte het script samen met Claire Barré aan de hand van Hugo Boris’ in Frankrijk goed ontvangen roman Police. De hoofdrollen zijn voor Virginie Efira (Le Grand Bain, Elle), Omar Sy (Demain tout Commence, Intouchables), Grégory Gadebois (J’accuse) en Payman Maadi (A Separation). De film ging in wereldpremière tijdens de Berlinale 2020.

Recensies
★★★★ de Volkskrant: 'Regisseur Fontaine laat haar acteurs schitteren'
De Filmkrant: 'De personages overtuigen dankzij de uitstekende cast'


Regie: Anne Fontaine
Cast: Omar Sy, Virginie Efira
Genre: Drama
Land: FR
Jaartal: 2020
Speelduur: 98 min.
Kijkwijzer: 9+

Tickets

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!