Céline Sciamma - Portrait de la jeune fille en feu

De nieuwe film van regisseur Céline Sciamma (Tomboy, Girlhood). Een tijdloos en universeel verhaal over verliefd worden, verlangen en onmogelijke liefde.

Op een afgelegen eiland bij Bretagne aan het einde van de 18e eeuw, krijgt kunstenares Marianne de opdracht om het huwelijksportret van Heloïse te schilderen. De eigengereide Heloïse staat niet te springen om het huwelijk, dus maakt Marianne het portret zonder haar medeweten. Tijdens lange wandelingen aan de Franse kust observeert ze haar model uitvoerig: haar bewegingen, haar blik, een zeldzame glimlach. ‘s Nachts werkt Marianne stiekem aan het schilderij. In Heloïses laatste dagen van vrijheid, groeit de aantrekkingskracht tussen de twee vrouwen, totdat uiteindelijk de liefde ontvlamt.

Recensies
★★★★★ VPRO Cinema: "Prachtig intense en intieme film"
★★★★★ de Volkskrant: "Doorbreekt de status quo"
★★★★ NRC: "Een gepassioneerd kostuumdrama"Met filmontbijt op zondag 10 november!

 

Schuif aan! Je hebt elke week de keuze uit verschillende films en drie heerlijke ontbijtjes. Kaartjes voor film met ontbijt à €14 zijn online te koop door op 'koop pakket' te klikken. Natuurlijk kun je ook naar de film zonder ontbijt, of naar het ontbijt zonder film. Dan betaal je de reguliere prijzen. Koop je je kaarten liever aan de kassa? Dat kan natuurlijk ook!


We raden je aan te reserveren!

Meer informatie over het filmontbijt vind je hier.Regie: Céline Sciamma
Cast: Adèle Haenel, Noémie Merlant
Genre: Drama
Land: FR
Jaartal: 2019
Tijdsduur: 119 minuten
Kijkwijzer: 12+

Tickets

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!