Exhibition on Screen - Rembrandt

In samenwerking met topmusea en kunstinstituten zijn nu de meest spraakmakende internationale topexposities ook op het witte doek te zien. Een meeslepende, filmische reis langs ’s werelds meest geliefde kunst en de grote kunstenaars erachter. Deze keer: Rembrandt. De film documenteert de tentoonstellingen The Late Works (National Gallery) en Late Rembrandt (Rijksmuseum) en verweeft ze met het leven van Rembrandt.

Beide exposities richtten zich op de hoogtepunten van Rembrandts werk uit zijn laatste levensjaren. De meesterwerken die hij in deze periode maakte worden door velen als zijn beste en meest bepalende werken gezien. Elk stuk is zo gevoelig en oprecht dat het ons niet alleen een idee geeft van Rembrandt als artiest, maar ook van Rembrandt als mens.

In de film worden de belangrijkste werken van de tentoonstellingen onder de loep genomen door speciaal daartoe uitgenodigde gasten, waaronder curatoren en vooraanstaande kunsthistorici. Voor velen van hen en voor talloze andere kenners en kunstliefhebbers is Rembrandt een van de grootste artiesten die ooit geleefd hebben.

Ontdek de man achter de legende. Regie: David Bickerstaff 
Genre: Documentaire
Land: Engeland
Speelduur: 90 min. 
Taal: Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
Kijkwijzer: :alleleeftijden:
Speeltijden