Milorad Krstic - Ruben Brandt, Collector

Een sprankelende hyper-originele art-mystery-thriller. Alsof Picasso een remake maakte van een James Bond uit de jaren ‘60 met Hitchcock als inspiratie.

Ruben Brandt (een samenvoeging van Rubens en Rembrandt) is een psychotherapeut gespecialiseerd in het behandelen van kunstdieven. Zelf wordt hij geteisterd door nachtmerries waarin de personages uit beroemde schilderijen hem aanvallen en achtervolgen. Als therapeutische noodgreep besluit hij om deze 13 meesterwerken te stelen in de hoop op genezing. Bijna in het geheim werkte visueel kunstenaar Krstic aan zijn meesterlijke animatiedebuut, waarin hij het esthetische genot van kunst combineert met de meeslependheid van genrefilms.

Ongekend speels, vanzelfsprekend en bijzonder stijlvol vormen schilderijen van Hopper, Picasso, Warhol e.a. samen met Art Deco reisposters en actie-sequenties uit o.a. Mission Impossible zowel het decor, als de personages, als de vaart in het verhaal. Voeg daarbij de fantastische muziekscore, een ode aan zowel orkestrale filmmuziek als de Britse jaren ’60 popliedjes en je hebt een unieke film.

Recensies

★★★★ VPRO Cinema: ''Surrealistische speurtocht door mysterieuze wereld''

★★★★ NRC: ''Een fraai geanimeerde, wervelende debuutfilm''

Screen International: ''Hartstochtelijke thriller die bruist van originaliteit''OOK IN DE BUITENBIOS
Lees meerRegie: Milorad Krstic 
Cast: Iván Kamarás (Stem), Gabriella Hámori (Stem)
Genre: animatie, mysterie, thriller
Jaartal: 2018
Land: Hongarije
Tijdsduur: 96 minuten
Kijkwijzer: 6 

 

Speeltijden

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!