door Free a Girl & Soroptimisten - Sold

  • Sold
  • Sold

Op 11 oktober, wereldmeisjesdag, organiseren Free a Girl en Soroptimisten landelijk een filmavond, waarbij de film Sold door heel Nederland wordt getoond. De film vertelt het verhaal van Lakshmi, een jong meisje uit Nepal dat in de kinderprostitutie in India terecht komt. Een aangrijpend drama die de harde realiteit weergeeft van naar schatting 1,2 miljoen kinderen in India.

Free a Girl
Free a Girl bevrijdt wereldwijd minderjarige meisjes uit de prostitutie. Naast de bevrijdingen wordt er keihard gewerkt aan preventie, het aanpakken van straffeloosheid, lobby & advocacy, rehabilitatie en de re-integratie van deze meisjes. Free a Girl werkt samen met 14 partnerorganisaties in India, Nepal, Bangladesh, Thailand, Laos, Irak, Brazilië en Nederland. De afgelopen 11 jaar heeft de organisatie bijgedragen aan de bevrijding van ruim 4.500 meisjes.

Soroptimisten
Soroptimisten zijn zusters, Sorores, die het beste, optimum, nastreven. Als grootste internationale serviceorganisatie van vrouwelijke professionals zet Soroptimist International zich wereldwijd in voor de bevordering van mensenrechten en de positieverbetering van vrouwen en meisjes. De activiteiten staan in het teken van Action (In Beweging), Awareness (Bewustwording) en Advocacy (Belangenbehartiging).

Van elk verkocht filmkaartje gaat €10,- naar de landelijke actie van Free a Girl.


Deze filmvertoning maakt geen onderdeel uit van de reguliere programmering in de Verkadefabriek

Speeltijden

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!