Wolfgang Fischer - Styx

De veertigjarige Rike is een succesvolle arts. Om te ontsnappen aan haar stressvolle bestaan, onderneemt ze in haar eentje een lange zeiltocht van Gibraltar naar het vulkanische eiland Ascension in de Atlantische Oceaan.

Haar verlangen naar een zorgeloze vakantie lijkt aanvankelijk uit te komen, totdat ze na een storm op een zwaar beschadigde boot stuit, vol met wanhopige vluchtelingen. Meer dan honderd mensen dreigen te verdrinken. Rike probeert hulp in te roepen, maar ontdekt tot haar ontzetting dat ze er helemaal alleen voor staat.

Styx toont een overlevingsstrijd op zee waarin een sterke vrouw worstelt met morele dilemma’s en de beperkingen van haar kunnen. Het drama van Wolfgang Fischer What You Don’t See werd in Berlijn bekroond met het Europa Cinemas Label en de Prijs van de Oecumenische Jury.

Recensies

★★★★ NRC: ''Zij weet al wat het betekent om verloren te zijn''

★★★★ De Telegraaf: “Een metafoor met de grootste verschrikkingen als klein vlekje aan de horizon. Te veel om te negeren, te weinig om in je eentje grip op te kunnen krijgen” 

★★★★ Cinemagazine: "Door de fantastische, daadwerkelijk op zee gefilmde beelden en een fascinerende Susanne Wolff zit je aan het scherm gekluisterd"
 


Regie: Wolfgang Fischer
Cast: Susanne Wolff, Gedion Oduor Wekesa
Genre: Drama
Jaartal: 2018
Land: DE
Tijdsduur: 94 minuten
Kijkwijzer: 9+ 

Tickets
Bekijk online