Sweet Thing - Alexandre Rockwell

Indee-icoon Alexandre Rockwell caste zijn eigen zoon, dochter en vrouw in een innemend drama over een verknipt gezin. Het resultaat is een groot avontuur van kleine mensen, een hartverwarmende ode aan de jeugd.

Billie (15) en haar broertje Nico (11) wonen bij hun vader Adam in een geïmproviseerd bestaan. Maar telkens als Adam toegeeft aan de verleiding van de alcohol, maakt geborgenheid plaats voor een delirium van tranen en schuld. Hun excentrieke moeder is er al jaren vandoor en heeft een toxische relatie met Beaux, eveneens een drinker, maar van een ander soort. Als Adam gedwongen in de rehab verdwijnt, nemen Billy en Nico de benen met hun nieuwe vriend Malik, ook een emotionele wees, op zoek naar zijn vader die in Florida zou wonen. De tocht van de drie wordt een magische ervaring met ups en downs, gedragen door de hoop en veerkracht van de jeugd.

Voorfilm: Vinex Cowboys - Tim Ewalts
In het kader van One Week Film Project van Nieuwe Filmers en Tim Ewalts is deze voorfilm te zien voor de film Sweet Thing. In vijf dagen tijd werd deze korte film over een pizzabezorger gemaakt.

De jury was aangenaam verrast door deze productie. Echt film, er wordt amper in gesproken. Het niets, het desolate, het vervreemdende komt fijn naar voren. De cameravoering blijft spannend en heeft iets mystieks. De acteurs en de acteursregie zijn top; geen blik of ademhaling te veel." - Jury One Week Film Project.

Recensie Sweet Thing
★★★★ NRC: 'Suggereert knap de belevingswereld van kinderen'
★★★★Trouw: 'Een kleine film met een groot hart'


Regie: Alexandre Rockwell
Cast: Nico Rockwell, Lana Rockwell
Genre: Drama
Land: VS
Jaartal: 2020
Speelduur: 91 min.
Kijkwijzer: 12+

Tickets

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!