Isabel Coixet - The Bookshop

In deze boekverfilming besluit weduwe Florence Green haar leven weer op te pakken door een boekwinkel te openen. Ze is een krachtige vrouw die haar dromen najaagt, maar eind jaren vijftig in het Britse kustplaatsje doet haar winkel meer stof opwaaien dan verwacht.

Onder leiding van de welgestelde Violet Gamart en haar man wordt Florence door haar dorpsgenoten op slinkse wijze tegen gewerkt. Toch vindt ze steun bij de mysterieuze Mr. Brundish die vindt dat het stadje wel toe is aan wat verandering.

Schrijfster Penelope Fitzgerald won voor haar boek de Booker Prize. De film won 3 Goya’s (Spaanse Oscars) voor Beste Film, Beste Regie en Beste Scenario. Daarnaast werd de film uitgeroepen tot ‘Beste Boekverfilming van het jaar’ op de Frankfurter Bookfair.Met een filmontbijt op zondag 26 aug!


Schuif aan! Je hebt elke week de keuze uit drie verschillende films en drie heerlijke ontbijtjes. Kaartjes voor film met ontbijt à €13,50 zijn online te koop door op 'koop pakket' te klikken. Natuurlijk kun je ook naar de film zonder ontbijt, of naar het ontbijt zonder film. Dan betaal je de reguliere prijzen. Koop je je kaarten liever aan de kassa? Dat kan natuurlijk ook!


We raden je aan te reserveren!

Meer informatie over het filmontbijt vind je hier.Recensie

★★★★ - Filmvandaag: 'Emily Mortimer zet een gevoelige, degelijke Florence neer, te lief doch vastberaden en moedig. Bill Nighy is de kluizenaar, nog steeds een man van aanzien, maar hij heeft de strijd met Violet Gamart allang opgegeven. Zijn subtiele spel is zeer overtuigend. De Spaanse regisseur Isabel Coixet weet de sfeer van een naoorlogs vissersplaatsje in Engeland goed te treffen.'

De filmkrant: 'In onze tijd, waarin mensen lijken terug te verlangen naar conservatieve waarden en tradities, terwijl de wereld intussen door oorlog, klimaat en technologie onherroepelijk verandert, is de keuze voor het verfilmen van The Bookshop een schot in de roos.'

Variety: 'Tijdloze adaptatie.'Regie: Isabel Coixet 
Cast: Emily Mortimer, Bill Nighy, Patricia Clarkson, James Lance
Genre: Drama
Land: GB 
Jaar: 2017
Tijdsduur: 113 minuten
Kijkwijzer: 

Speeltijden

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!