/ FILMZAAL 1

Isabel Coixet - The Bookshop

In deze boekverfilming besluit weduwe Florence Green haar leven weer op te pakken door een boekwinkel te openen. Ze is een krachtige vrouw die haar dromen najaagt, maar eind jaren vijftig in het Britse kustplaatsje doet haar winkel meer stof opwaaien dan verwacht.

Onder leiding van de welgestelde Violet Gamart en haar man wordt Florence door haar dorpsgenoten op slinkse wijze tegen gewerkt. Toch vindt ze steun bij de mysterieuze Mr. Brundish die vindt dat het stadje wel toe is aan wat verandering.

Schrijfster Penelope Fitzgerald won voor haar boek de Booker Prize. De film won 3 Goya’s (Spaanse Oscars) voor Beste Film, Beste Regie en Beste Scenario. Daarnaast werd de film uitgeroepen tot ‘Beste Boekverfilming van het jaar’ op de Frankfurter Bookfair.

Recensie

★★★★ - Filmvandaag: 'Emily Mortimer zet een gevoelige, degelijke Florence neer, te lief doch vastberaden en moedig. Bill Nighy is de kluizenaar, nog steeds een man van aanzien, maar hij heeft de strijd met Violet Gamart allang opgegeven. Zijn subtiele spel is zeer overtuigend. De Spaanse regisseur Isabel Coixet weet de sfeer van een naoorlogs vissersplaatsje in Engeland goed te treffen.'

De filmkrant: 'In onze tijd, waarin mensen lijken terug te verlangen naar conservatieve waarden en tradities, terwijl de wereld intussen door oorlog, klimaat en technologie onherroepelijk verandert, is de keuze voor het verfilmen van The Bookshop een schot in de roos.'

Variety: 'Tijdloze adaptatie.'Regie: Isabel Coixet 
Cast: Emily Mortimer, Bill Nighy, Patricia Clarkson, James Lance
Genre: Drama
Land: GB 
Jaar: 2017
Tijdsduur: 113 minuten
Kijkwijzer: 

Supporter€9,00
Normaalprijs€10,00
Speeltijden & Tickets
zaterdag
zondag
maandag
dinsdag
woensdag