Richard Eyre - The Children Act

Fiona Maye is een gerespecteerd rechter van het Hooggerechtshof waar ze bekendstaat om haar professionele en weloverwogen uitspraken binnen het complexe familierecht.

Wanneer haar huwelijk met Jack lijkt te bezwijken onder haar toewijding voor het vak stort Fiona zich op een ingewikkelde zaak. De 17-jarige Adam heeft leukemie en zal zonder een bloedtransfusie niet lang meer leven. Vanwege zijn geloof als Jehovah’s getuige weigert Adam de noodzakelijke medische hulp te accepteren. Fiona moet besluiten of hij te jong is om zelf over leven en dood te beslissen of dat het recht op vrije wil toch zwaarder weegt. Haar uitspraak heeft hoe dan ook grote gevolgen voor hen beiden.

The Children Act van regisseur Richard Eyre is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Booker-Prize winnaar Ian McEwan die tevens het scenario schreef voor de film.

Recensies

★★★★ de Volkskrant: ''Thompson is subtiel en verpletterend tegelijk''

★★★ NRC: ''In ‘The Children Act’ botsen de wetten van mens en God''

★★★ The Guardian: ''Verfrissend hoe de film bepaalde standaarden voor zichzelf zet''


Met filmontbijt op zondag 9 december!


Schuif aan! Je hebt elke week de keuze uit drie verschillende films en drie heerlijke ontbijtjes. Kaartjes voor film met ontbijt à €13,50 zijn online te koop door op 'koop pakket' te klikken. Natuurlijk kun je ook naar de film zonder ontbijt, of naar het ontbijt zonder film. Dan betaal je de reguliere prijzen. Koop je je kaarten liever aan de kassa? Dat kan natuurlijk ook!


We raden je aan te reserveren!

Meer informatie over het filmontbijt vind je hier.Regie: Richard Eyre 
Cast: Emma Thompson, Stanley Tucci, Fionn Whitehead
Genre: Drama
Land: UK
Jaartal: 2017
Tijdsduur: 105 minuten
Kijkwijzer: 9+
 

Speeltijden