The Glorias - Julie Taymor

Tot en met 19 januari is de Verkadefabriek gesloten. Heb je een kaartje voor deze film? Dan krijg je persoonlijk bericht van ons.

Journalist, activist en feminist Gloria Steinem is een icoon dat beroemd is geworden door haar baanbrekende activisme, het aanvoeren van de revolutionaire Amerikaanse women’s movement en haar artikelen en speeches die invloed hebben gehad op meerdere generaties. The Glorias volgt Steinems veelbewogen reis naar de bekendheid als invloedrijk vrouwenactivist.

Vanaf de tijd die ze in India doorbracht als jonge vrouw, tot de oprichting van Ms. Magazine in New York, naar de rol die ze speelde als organisator en media-woordvoerder in de vrouwenrechtenbeweging in de jaren zestig en de historische National Women’s Conference in 1977. Haar strijd voor gelijkheid duurt nog steeds voort.

In The Glorias komen enkele iconische vrouwen voorbij die een blijvende invloed hebben gehad op de vrouwenbeweging, waaronder Dorothy Pitman Hughes, Flo Kennedy, Belle Abzug en Wilma Mankiller. Regisseur Julie Taymor geeft ons haar unieke kijk op een zeldzaam genre, de Female Road Picture. Een genre waarin de vrouwelijke personages centraal staan en onderwerpen als romantiek, een slecht huwelijk, een onbeantwoorde liefde waarbij het draait om de mannen in het leven van de vrouw, niet het hoofdthema zijn. Een ode aan de vrouw.


Regie: Julie Taymor
Cast: Julianne Moore, Alicia Vikander
Genre: Drama
Land: VS
Jaartal: 2020
Speelduur: 148 min.
Kijkwijzer: 12+

Speeltijden

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!