Robert Oey - The Good Terrorist

De eerste Terroristen Afdeling werd in Nederland geopend in de gevangenis van Vught. Inmiddels hebben dertig veroordeelde terroristen hun straf uitgezeten en zijn op vrije voeten. Het label van moslimextremist blijft ze echter achtervolgen. Jason Walters is één van hen, hoewel hij stellig zegt te zijn gederadicaliseerd. Jarenlang zat hij ondergedoken vanwege doodsbedreigingen door moslimextremisten, maar treedt nu naar buiten.

Ook Nouredine El F. wil zijn leven opnieuw oppakken, met een gezin en een opleiding. In The Good Terrorist onderzoekt gerenommeerd documentaire-maker Robert Oey (De Missie, De Leugen) de wereld van het moslimterrorisme en de ambigue houding van het Westen tegenover ‘homegrown terrorism’.

Voor het eerst spreken vooraanstaande leden uit de Nederlandse terreurcel zich uit over hun tijd bij de Hofstadgroep. Aangevuld door wetenschappers, mensen uit het werkveld en familieleden, wordt de retoriek rondom terrorisme tegen het licht gehouden. Met uiteindelijk de hoofdvraag: kan iemand echt deradicaliseren?Regie: Robert Oey 
Genre: Documentaire
Jaartal: 2019
Land: Nederland
Tijdsduur: 80 minuten
Kijkwijzer: AL

Speeltijden
Bekijk online

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!