Terry Gilliam - The Man Who Killed Don Quixote

The Man Who Killed Don Quixote van Terry Gilliam (Monty Python and the Holy Grail) is de langverwachte verfilming (de productie begon in 1998) van Miguel de Cervantes' klassieker over de dromer die denkt dat hij een ridder is, terwijl ridders al lang niet meer bestaan.

Toby is een verveelde en verwaande filmmaker, die zijn ambities voor het grote geld heeft verruild in de commerciële wereld van de TV reclames. Wanneer hij na vele jaren terugkeert naar Spanje, ontmoet hij iemand die dvd’s verkoopt van Toby’s afstudeerfilm, een Quixote-bewerking die hij tien jaar geleden met wat vrienden in een nabijgelegen dorp maakte.

In de hoop om zich opnieuw te verenigen met het idealisme en de passie uit zijn jeugd, reist hij af naar het dorp. Daar ontdekt hij dat zijn filmproductie het dorp en de inwoners onherroepelijk veranderd heeft. De oudere schoenmaker, die Quixote mocht spelen, denkt nog steeds dat hij de legendarische nep-ridder van Cervantes is, en verdient wat bij om voor passerende toeristen “The Living Quixote” te spelen. Het duo begint aan een bizarre tocht en langzaam wordt Toby meegezogen in een wereld van illusie waarin hij dromen en realiteit niet meer van elkaar kan onderscheiden.

Recensies

★★★ The Guardian: ''Gemaakt door Gilliam met karakteristieke charme''

★★★ De Morgen: ''Wonderlijk rommeltje''Regie: Terry Gilliam 
Cast: Adam Driver, Jonathan Pryce
Genre: Avontuur
Land: ES
Jaartal: 2018
Tijdsduur: 132 minuten
Kijkwijzer: 12+
 

Speeltijden