Sally Potter - The Party

The Party is een zwarte komedie, vol scherpe dialogen. De nieuwe film van Sally Potter (Orlando) spat van het scherm met briljante rollen van Kristin Scott Thomas, Timothy Spall, Patricia Clarkson, Cherry Jones, Cillian Murphy, Bruno Ganz en Emily Mortimer.

Een zowel wrang als hilarisch portret van een groep vrienden die hun zekerheden in duigen zien vallen. Janet heeft net een belangrijke functie gekregen in de Britse politiek. Dit is het kroonstuk van haar carrière en dat moet gevierd worden. Terwijl de vrienden arriveren krijgt het feestje een dramatische wending als Bill, de man van Janet, een schokkende mededeling doet. Het blijkt niet zijn enige geheim te zijn en de andere gasten worden meegesleurd in de opeenstapeling van onthullingen en confrontaties.

Liefde, vriendschap en politieke idealen komen op losse schroeven te staan. Alle illusies die de vrienden over elkaar en zichzelf hebben gaan in rook op, samen met de canapés. The Party werd geselecteerd voor de competitie van het Filmfestival van Berlijn.

Recensies

★★★ - VPRO Cinema: 'De cast - onder leiding van een wel heel vileine Clarkson - is in topvorm.'

★★★★ - NRC: 'Aaneenschakeling van hilarische oneliners, maar tussen al het gekissebis worden serieuze vragen gesteld.'

★★★★ - The Guardian: 'Kort, scherpzinnig en grappig.'Regie: Sally Potter 
Cast: Patricia Clarkson, Bruno Ganz, Cherry Jones, Emily Mortimer, Cillian Murphy, Kristin Scott Thomas, Timothy Spall
Genre: Komedie
Land: Verenigd Koninkrijk
Jaar: 2017
Tijdsduur: 71 minuten
Kijkwijzer: :12+: :geweld: :eng: :drugs: :schelden:

Speeltijden