Peter Jackson - They Shall Not Grow Old

Tussen 1914 en 1918 veranderde een wereldwijd conflict de geschiedenis. Ga terug in de tijd en beleef die periode met de mensen die erbij waren. Peter Jackson doet een poging je door de ogen van de Britse 'tommies' te laten kijken.

They Shall Not Grow Old is een grensverleggende documentaire, naar aanleiding van de honderdjarige herdenking van het einde van de Eerste Wereldoorlog. Met geavanceerde technieken op het gebied van restauratie, kleur en 3D, en oorspronkelijke beelden die zorgvuldig zijn geselecteerd uit honderden uren aan filmmateriaal uit het archief van het Imperial War Museum, heeft Jackson een diepgaande en authentieke filmische belevenis gecreëerd.

Dit is het verhaal van ‘De oorlog die een eind maakt aan alle oorlogen’, verteld door de soldaten die het meegemaakt hebben. Door het restaureren van de oorspronkelijke beelden ontstaat een helder en levendig beeld van de menselijke kant van de Eerste Wereldoorlog.

De film toont de dagelijkse realiteit en de ervaringen van de soldaten aan het front: wat zij vinden van het conflict, hun kameraadschap, de noodzaak van humor tijdens de verschrikkingen, het leven in de loopgraven en tijdens periodes van rust. Dankzij de nieuwste technieken lijkt beeldmateriaal van honderd jaar geleden wel vandaag opgenomen. Het is zowel een herdenking als een eerbetoon aan een generatie die door een wereldoorlog voor altijd veranderde.

Ga mee terug in de tijd
En beleef zelf hoe het was om te leven in de loopgraven van de Eerste Wereldoorlog. Educatief Experience Center Eerste Wereldoorlog neemt je mee door Franse, Britse en Duitse stellingen. Langs 1914 t/m 1918. Gewoon hier in Den Bosch. Op vertoon van je filmkaartje krijg je op 10 of 11 mei 25% korting op je kaartje.

Klik hier voor meer informatie over Educatief Experience Center Eerste Wereldoorlog (www.eecwo1.nl).


Recensies

★★★★★ VPRO Cinema: ''Geeft mannen uit verleden een menselijk gezicht''

★★★★★ The Guardian: ''Volkomen adembenemende reis''

★★★★ de Volkskrant: ''Qua techniek baanbrekend''

★★★★ NRC: ''Discutabel, maar adembenemend''
 


Regie: Peter Jackson
Genre: Documentaire
Land: NZ / GB
Jaartal: 2018
Tijdsduur: 100 minuten
Kijkwijzer: 16+ 

Speeltijden

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!