Martin McDonagh - Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

Three Billboards Outside Ebbing, Missouri, dé winnaar van de Golden Globes (beste film), is een donker en komisch drama van Oscarwinnaar Martin McDonagh (In Bruges). 

In de nacht van zondag 4 maart op maandag 5 maart vond de Oscaruitreiking 2018 plaats. Three Billboards Outside Ebbing, Missouri won twee Oscars, voor Beste Actrice (Frances McDormand) en Beste Mannelijke Bijrol (Sam Rockwell).

Nadat er maanden voorbijgaan zonder dat er een dader wordt gevonden in de moordzaak van haar dochter, neemt Mildred Hayes een gedurfde stap. Ze laat drie controversiële boodschappen op reclameborden plaatsen langs de weg richting haar dorp gericht aan het gerespecteerde politiehoofd, William Willoughby.

Wanneer politieagent en tweede in lijn Dixon, een onvolwassen moederskindje met een voorliefde voor geweld, erbij betrokken raakt, wordt de strijd tussen Mildred en Ebbing’s ordehandhaving alleen maar heftiger. Winnaar in de categorie ‘Beste Scenario’ tijdens het filmfestival van Venetië en de 75th Golden Globe Awards.
 
 
Recensies

★★★★★ - VPRO Cinema: 'Komisch en tragisch tegelijk.'
 
★★★★★ - The Guardian: 'IJzersterke performance van Frances McDormand.'
 
★★★★★ - The Telegraph: 'Intens acteerwerk en een virtuoos scenario.'
 
★★★★ - De Filmkrant: 'Sam Rockwell is de onverwachte ster.'

                             Regie: Martin McDonagh
Cast: Frances McDormand, Woody Harrelson, Sam Rockwell, Abbie Cornish, John Hawkes, Peter Dinklage
Genre: Komedie, drama
Land: VS, Verenigd Koninkrijk
Jaar: 2017
Tijdsduur: 115 minuten
Kijkwijzer:   
Speeltijden

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!