/ FILMZAAL 4

Mahamat-Saleh Haroun - Une saison en France

Een Afrikaanse leraar vlucht vanwege het oorlogsgeweld in zijn land naar Frankrijk, waar hij verliefd wordt op de Franse vrouw die zich over hem en zijn gezin ontfermt.

Abbas, een alleenstaande vader, is met zijn twee kinderen het geweld in de Centraal-Afrikaanse Republiek ontvlucht om in Frankrijk een nieuw bestaan op te bouwen. In zijn thuisland had hij een gerespecteerde baan als docent Frans. Die goede reputatie is hij in Frankrijk op slag kwijt. Ondanks zijn trauma’s doet Abbas er alles aan om voor zijn gezin te zorgen. Dat lukt echter moeizaam met slecht betaalde baantjes en zonder vaste woonplek. Steeds komen ze weer op straat te staan. Hij wordt verliefd op een Franse vrouw die aan hem en zijn kinderen onderdak biedt. Zijn ze nu eindelijk veilig?

De uit Tsjaad afkomstige Mahamat-Saleh Haroun regisseerde het ontroerende familiedrama Une saison en France. In 2010 won hij met Un homme qui crie de Juryprijs in Cannes. Une saison en France beleefde eerder dit jaar haar Nederlandse première op International Film Festival Rotterdam, waar het enthousiast werd ontvangen en beloond met een hoge publieksscore. De film is tevens geselecteerd voor het Movies That Matter Festival in Den Haag.

Recensies

★★★★ - NRC: 'Een diep doorvoelde en indrukwekkende film.'

★★★★ - Trouw: 'Tedere familiekroniek over het leven van vluchtelingen in Parijs.'

★★★ - VPRO Cinema: 'Diep-humane vertelling.'

★★★ - De Volkskrant: 'Een zorgvuldige studie naar de grenzen van menselijke waardigheid.'
 Regie: Mahamat-Saleh Haroun
Cast: Sandrine Bonnaire, Eriq Ebouaney, Bibi Tanga
Genre: Drama
Land: Frankrijk
Jaar: 2017
Tijdsduur: 97 minuten
Kijkwijzer:    

Normaalprijs€10,00
Supporter€9,00
Speeltijden & Tickets
Bekijk online
vrijdag
zaterdag
zondag
maandag
dinsdag
woensdag
zo 6 mei
Of koop een pakket

"
Film met ontbijt zondag 6 mei
"
"