Taylor Sheridan - Wind River

Duister misdaaddrama won in Cannes de Un Certain Regard-prijs voor beste regisseur. Een wildjager (Jeremy Renner) helpt beginnend FBI-agente (Elisabeth Olson) bij het oplossen van een mysterieuze moord in het wetteloze indianenreservaat Wind River en wordt hierdoor geconfronteerd met zijn eigen verleden.

Taylor Sheridan, scenarioschrijver van het Oscargenomineerde Hell or High Water en Sicario, maakt ook als regisseur indruk met zijn oprechte milieuschets van een geïsoleerde gemeenschap die niet kan ontsnappen aan de tragedies van het verleden.

Wildjager Cory Lambert ontdekt een lichaam in de woestijn van het Indian River Reservaat, waarna beginnend FBI-agent Jane Banner een onderzoek start. Maar omdat ze geen idee heeft hoe ze de koude winter van Wyoming moet doorstaan, schakelt ze Lambert in als gids. Tijdens het recherchewerk doorkruisen de twee een regio die wordt verwoest door drugs en geweld, en waar iedereen in de overlevingsmodus zit.

Recensies

★★★★ - NRC: 'Misdaadthriller met meerwaarde.'

★★★★ - The Guardian: 'Intelligente, frisse thriller.'

★★★★1/2 - Filmtotaal: 'Een misdaadthriller die je aan het eind van het jaar op veel top-tienlijstjes van filmliefhebbers zal zien terugkeren.'Regie: Taylor Sheridan
Cast: Elizabeth Olsen, Jeremy Renner, Kelsey Asbille
Genre: Actie, Crime, Thriller
Land: VS, VK, CA
Jaar: 2017
Tijdsduur: 111 min
Kijkwijzer: :16+: :geweld: :schelden:

Speeltijden