Yann Arthus-Bertrand / Anastasia Mikova - Woman

Een intiem en divers portret van tweeduizend vrouwen uit meer dan vijftig landen. Getuigenissen van zeer verschillende vrouwen, van staatshoofden en schoonheidskoninginnen tot buschauffeurs. Een film over vrouwelijkheid en de omstandigheden voor vrouwen, die in veel delen van de wereld nog verre van ideaal zijn.

Woman opent ons de ogen met thema’s als moederschap, opleiding, huwelijk, economische onafhankelijkheid, seksualiteit, politiek en het vrouwelijk lichaam. Met als belangrijkste vraag: wat betekent het om vrouw te zijn op deze aardbol? Woman is een buitengewone documentaire van de invloedrijke Franse regisseur en natuurfotograaf Yann Arthus-Bertrand (1946).

Recensies
★★★★ NRC:
"Ondanks brede opzet, een sterk, meeslepend geheel"
★★★ VPRO Cinema: "Aangrijpende herinneringen en observaties"



Onze deuren gaan weer open, ook van het café-restaurant. 
We klappen de parasols uit, sproeien het gras en zetten de filmprojectoren weer aan. Het witte filmdoek krijgt weer kleur, de Verkadefabriek gaat weer leven. We hebben het gemist. We hebben jou gemist. Door het coronavirus is naar de Verkadefabriek gaan wel anders dan je gewend bent. De belangrijkste punten lees je hier.

Nieuw in de Verkadefabriek: de to go-bar
Je kunt hier voordat je naar de film gaat een drankje halen. Je mag je drankje mee de zaal in nemen. Neem je het afval na afloop weer mee naar buiten? De to go-bar is geopend van 10.45 tot 22.00 uur.

Even na- of bijkletsen in het café
Na de film is er altijd een plekje voor je vrij in het café. Om even na of bij te kletsen, met een biertje of wijntje. Je hoeft niet te reserveren, meld je na de film bij het café, dan zoeken we een leuke plek voor je uit.



Regie: Yann Arthus-Bertrand, Anastasia Mikova
Cast: Norma Bastidas (Zichzelf), Gabriela Melgoza (Zichzelf)
Genre: Documentaire
Land: Frankrijk
Jaartal: 2019
Tijdsduur: 105 minuten
Kijkwijzer: AL 

 



Goed om te weten: in de filmzalen zit voorlopig iedereen op 1,5 meter afstand van elkaar. We doen er echt alles aan om het zo veilig én Verkade-mogelijk te maken. Natuurlijk gaan we later evalueren en doen we indien nodig en mogelijk aanpassingen.
 

Tickets

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!