Michael Wadleigh - Woodstock (50th Anniversary)

Het is deze zomer precies 50 jaar geleden dat het legendarische muziekfestival Woodstock – de moeder aller festivals – plaatsvond op een boerenveld in de buurt van Bethel, New York.

Tijdens een regenachtig weekend in augustus 1969 was het ‘Three Days of Peace and Music’ waarbij ruim 400.000 mensen onvergetelijke optredens beleefden van onder meer Jimi Hendrix, Joe Cocker, Santana, The Who, Janis Joplin, Jefferson Airplane, Joan Baez en Crosby, Stills & Nash.

Regisseur Michael Wadleigh was erbij en maakte een ruim drie uur durende muziekdocumentaire die in 1970 in de bioscoop te zien was en uiteindelijk werd bekroond met een Oscar© in de categorie ´Beste Documentaire´. Om 50 jaar Woodstock te vieren brengt Warner Bros. Pictures de gelijknamige muziekdocumentaire eenmalig terug in de Nederlandse bioscoop voor een speciale vertoning. Het betreft de ‘Director’s Cut’ van de film met unieke sfeerbeelden, interviews en natuurlijk veel muziek.

De film heeft een speelduur van 3 uur en 44 minuten, inclusief een intermission (pauze van 30 minuten)Regie: Michael Wadleigh
Cast: Jimi Hendrix (Zichzelf), Joe Cocker (Zichzelf), Santana (Zichzelf), The Who (Zichzelf)
Genre: documentaire
Jaartal: 1970
Land: VS
Tijdsduur: 225 minuten
Kijkwijzer:

Speeltijden

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!